17 iulie 2011

Isterie cu focoasele de rachete furate din tren

Ma tot uit la televiziunile noastre de stiri si ma minunez cum se alarmeaza unii pentru furtul a mai multe focoase de rachete care nu pot fi utilizate fara explozibil. Bun, nu zic ca nu exista un pericol, insa cel mai probabil cei care le-au furat habar nu au avut ce contin lazile respective. Toata lumea stie ca din trenurile de marfa se fura la greu iar acum a fost o intamplare ca au disparut si lazile cu focoase. De ce spun asta? Pentru ca trenul nu era unul special care transporta armament. In plus nu era supravegheat corespunzator deoarece jandarmii care erau de paza nu se aflau in vagoanele de marfa ci intr-unul special pentru transport persoane (cred).

Mi se pare hilar cand aud ipoteze ca jandarmii ar fi de vina, ca hotii au actionat la pont, s.a.m.d. Nu, trasportatorul  marfii are cea mai mare parte din vina precum si cel care a livrat marfa deoarece nu s-a asigurat de conditiile de transport. Hai sa va povestesc o intamplare. Eram in tren pe relatia Bucuresti-Galati. La intrarea in Faurei trenul nostru a depasit un tren militar, care transporta tancuri. Ambele trenuri circulau cu viteza redusa la intrarea in gara probabil din cauza liniilor proaste dar si a macazelor. Ei bine, dupa trenul militar fugeau cativa tigani (inconstienti) care se agatau de tampoanele ultimului vagon, cel mai probabil pentru a se distra. Pe respectivul tren, sau pe tancuri nu am vazut pe nimeni de paza dar cred ca era imposibil sa furi asa ceva. 

Vreau sa subliniez ca un tren care intra intr-o gara este usor de "atacat" deoarece circula cu viteza redusa. Usile de la vagoane pot fi fortate iar dupa ce trenul iese din gara, marfa poate fi aruncata pe jos, dupa care vin alte persoane ce ridica marfa. Se pot folosi chiar si carute (tiganii au asa ceva), nu este nevoie de nu stiu ce masini de teren sau tehnica speciala. Asadar, cel mai probabil acest tren a fost atacat de tigani (sau simpli hoti) care nu au stiut ce fura, avand in vedere ca trenul era unul normal, de marfa. Chiar daca era pazit, jandarmii nu pot sta cu capul pe geam sa vada ce se intampla pe langa vagoanele de marfa care sunt expuse daca trenul circula cu viteza redusa. Acestia trebuie sa supravegheze marfa atunci cand trenul este oprit, dar daca se misca nu ai ce face. In plus, se cunosc anumite zone in care trenurile sunt atacate frecvent din mers (deci nu e o noutate), asa ca nu e de mirare ca au disparut acum cateva focoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL