21 februarie 2012

Aberatii rutiere in Romania

Guvernul a propus o strategie de imbunatatire a sigurantei rutiere. Ceea ce trebuia sa fie un lucru imbucurator s-a dovedit mai mult o temere. Printre prevederi se numara obligativitatea absolvirii invatamantului minim obligatoriu si, stupoare, posibilitatea de a conduce fara permis, chiar inainte de a-l lua prima data.

Acum stau si ma crucesc. Cum sa lasi idiotii sa mearga fara permis? Poti sa le bagi toate restrictiile din lume, gen sa aiba un insotitor si doar pe anumite drumuri si la anumite ore, nu ne ajuta la nimic. Vine beizadeaua care nu este in stare sa treaca examenul, dar se urca in masina alaturi de copilot (beat mort) si iese noaptea pe strazi, chipurile cand e mai liber. Atunci se produc cele mai dramatice accidente. Apoi trage-l la raspundere, daca poti. Putin imi pasa ca ia trei ani cu suspendare alaturi de copilot (sa vedeti caterinca daca sunt mai multi copiloti in masina)!

Taiem in carne si sange pentru obtinerea permisului, actualmente 11 clase, dar ii lasam sa mearga si fara permis. Ideea nu este ca vor raspunde pentru prostiile lor, ci faptul ca ii incurajam sa urce la volan desi habar nu au sa conduca. Legea oricum va fi incalcata, ramane de vazut ce daune colaterale vor fi, masini avariate sau, mai grav, pierderi de vieti omenesti. 

Concluzia, daca lasi o portita de scapare in lege atunci toti vor abuza de acest privilegiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL