13 februarie 2012

Bucurestiul sub nameti

Bucurestiul se afla sub cod portocaliu de zapada. Deja a inceput sa se vada, iar eu am surprins cateva poze in aceasta seara. Zapada s-a asternut peste tot, inclusiv pe strazi, unde utilajele de deszapazire parca nu mai fac fata. Ca totul sa fie perfect, sub zapada de pe strada s-a format si gheata. 

Plec de la ramarca ca Igas a avut dreptate acum cateva saptamani cand a declarat ca va fi ca-n '54. Atunci, cei din televiziuni au sarit pe el ca hienele. Urlau, acuzau si criticau. Ce stie el, cine este el, cum isi permite? Na, ca a avut dreptate! Nu o zic eu. O spun oamenii, de 70-80 de ani din satele lovite de zapada. Majoritatea dintre ei marturisesc ca nu au vazut in viata lor asa ceva, iar altii spun ca e mai rau ca-n '54. 

Acum, cei din televizuni se intreaba de ce nu au fost anuntati localnicii de la sate de prapadul ce avea sa urmeze. Ba au fost anuntati, dar televiziunile erau prea ocupate sa critice guvernul. Iar lucrurile sunt departe de a se fi terminat. In aceasta seara este cod portocaliu peste sudul tarii iar localitatile deja grav lovite de caderile de zapada vor fi din nou afectate. Daca in Bucuresti zapada s-a depus mai mult de jumatate de metru pe alocuri, ma intreb cat se va depune la sate. Aici, Dumnezeu cu mila.

Revin la Bucuresti. Zapada s-a depus, oamenii o freaca la cald. Precum cei de la sate, doar ca aia si-au facut drumuri pentru a nu muri. La oras, aceeasi mentalitate. Ieri au venit utilajele pentru a cara zapada, astazi e la loc. Oamenii nu au dat deloc la lopata pentru a elibera masinile, cu mici exceptii. Ba mai mult, unii le-au parcat direct in strada. Mai baga plugul acum daca poti. (strada din imaginile de mai jos este Mihai Bravu, prin zona Dristor)



In schimb, in spatele blocului era activitate mare. Cativa oameni au iesit la scos masinile din zapada, probabil pentru a le avea pregatite pentru maine. Erau animati de un utilaj de deszapezire care s-a pierdut printre blocuri si vroia sa iasa la liman. Altfel, nu-mi explic ce cauta pe acolo. Dar a fost de folos. Pana la venirea lui nu prea se vedeau urmele de masina prin zona. De altfel nu cred ca putea sa mearga cineva pe acolo. Dupa ce a trecut plugul, au inceput sa mearga si masinile. Dar sa vedem ce va fi dimineata. Ma indoiesc ca cineva va mai iesi din nameti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL