03 iulie 2012

Cu bicicleta prin Bucuresti

Am fost la un eveniment pentru biciclisti, in comunitatea carora am intrat si eu de anul trecut, si am ramas surprins, mai degraba neplacut decat invers. Lasand la o parte ca unii sunt complet idioti, dar multi sunt  inconstienti. Observati, va rog, ca la astia nu le zic biciclisti. 

Biciclistii adevarati respecta regulile (de circulatie, ale competitiei,etc), sunt atenti la cei din jur si au bun simt. Mai mult, practica acest "sport" din pasiune sau pentru sanatatea lor, nu ca unele persoane care isi aprind tigarile atunci cand grupul de biciclisti stationeaza si-i contamineaza pe toti. Iar restul... se dau cu bicicleta la caterinca. 

Evenimentul la care fac referire este Masa Critica, adica o plimbare pe un traseu surpriza prin Bucuresti. Numarul participantilor se poate ridica la peste 200. Ei bine, regulile de circulatie au fost repectate, pe unde s-a putut, iar altele au fost fortate, gen trecerea pe rosu pentru ca nu apucam sa trecem toti. In acest sens ne-a ajutat politia care ni s-a alaturat la un moment dat si blocau semafoarele. Aici intervin specimenele care ne-au onorat cu prezenta: depasiri periculoase, ocuparea mai multor benzi de circulatie (desi li s-a atras atentia de mai multe ori sa mearga doar pe prima banda) si rulare imprevizibila, gen schimbat banda dupa bunul plac sau stat la taclale cu colegul din dreapta/stanga, nefiind atenti la mersul grupului. 

Ori sa mergi alaturi de asemenea specimene  e un calvar, pentru ca trebuie sa casti de 2 ori ochii la ce face fiecare pentru a nu suferi vreun accident. De exemplu, daca boul nu observa o groapa si cade atunci se poate crea foarte usor o busculada. De aceea zic ca trebuie sa fii atent la tot ce misca. Si nu in ultimul rand, prostul e fudul, daca ii spui ca e prost tine sa te contrazica. Mai bine sta dracu’ acasa si nu mai pedaleaza degeaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL