01 februarie 2013

Cumparati parfumuri scumpe

Probabil ca toti sunteti amatori de parfumuri scumpe. Cine nu si-ar dori un Dolce Gabana, Armani, Bvlgari, Channel s.a.m.d?! Partea frumoasa abia acum incepe. Cati dintre voi stiti ce contine un parfurm, lasand la o parte aromele, alcoolul si alte chimicale? Pe langa acestea mai exista o "componenta": voma sau mai bine zis, sperma de balena. Si o vedeti in imaginea atasata. Cum ar fi ca in magazine pe langa imaginile cu domnisoare sexy tinand in mana parfumuri sa punem si o secretie din aceasta de balena?! Genial!

Lucrurile stau in felul urmator. Dupa ce iese din balena, voma are o culoare negru inchis, o consistenta moale si un miros dezgustator. Desigur, fiecare am avut parte de astfel de momente neplacute, cel putin o data in viata. Revin la balena. Sub actiunea simultana a apei din ocean si a aerului din atmosfera, substanta noastra incepe sa se ingalbeneasca iar spre final devine aproape alba. In acelasi timp se intareste iar mirosul devine tot mai rafinat si capata o nuanta aparte. Dar tot voma ramane, sa fie clar!

De fapt nu acesta compozitie da mirosul unui parfum. In schimb ea ajuta la fixarea si amplificarea celorlalte arome folosite intr-un parfum. Spre exemplu, o picatura din aceasta compozitie pe o foaie de hartie poate dura luni de zile in aer liber. Probabil din aceasta cauza este folosita la parfumurile scumpe, pentru a amplifica si prelungi mireasma acestuia.

In concluzie, cand va cumparati data viitoare un parfum scump ganditi-va ca o balena si-a facut "nevoile" in sticluta aia. Iar ca fapt divers, o voma de balena ca in imaginea atasata costa cateva zeci de mii de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL