10 martie 2013

Cezar a castigat eurovisionul. Pe bune?

Am urmarit cu interes atat semifinalele cat si si finala de ieri seara. Bine, cu ceva pauze dar nu semnificative incat sa-mi influenteze parerile. Din start va zic ca melodiile prezentate sunt sub orice critica insa nu avem ce face. Poate daca stimabilii de la TVR ar face lucrurile mai transparente, asa cum se laudau, poate ca am avea si noi cateva melodii mai decente. Dar cum nu avem, ma multumesc sa comentez pe ce avem totusi. Melodia care a castigat, "It's my life" interpretata de Cezar a fost printre preferatele mele, dar nu chiar prima. Eu unul l-am apreciat pe Tudor Turcu cu "Hello". N-a fost sa fie , viata merge inainte. Revin la Cezar, poate ca merita victoria, a adus ceva nou si are o voce deosebita. Poate ca are o sansa in marea finala dar pana acolo mai un drum lung. 

Pe mine m-a frapat altceva. Faptul ca exista o asa mare diferenta intre deciziile membrilor juriului. Ma gandesc la patinaj artistic sau la sarituri cu schiurile sau la orice vreti voi. Nu exista asa mari diferente. iti faci treaba conform regulamentului, esti punctat corespunzator. Gresesti, este depunctat corespunzator. Ei bine, la finala romaneasca a Eurovision am vazut o harababura totala care s-a finalizat si cu nemultumirea Luminitei Anghel. Nu-mi place muzica ei, dar parca are putina dreptate. Un membru al juriului i-a dat 0 puncte in timp ce restul i-au dat din belsug. 

Aici sunt 3 posibilitati. Prima ar fi ca regulamentul nostru e de cacat si fiecare a interpretat cum a stiut. Ceva in genul legilor si constitutiei in vigoare, fiecare intelege altceva. A doua posibilitate este ca membrii juriului sunt persoane de toata jena si habar nu au cu ce se mananca muzica, concursul Eurovizion s.a.m.d. Iar ultima posibilitate este ca o parte a membrilor jurilor au fost corupti sau influentati. Iar asta se rezuma si la posibilitatea a doua: daca membrii din juriu au ceva de impartit cu unii din concurenti, atunci s-o faca in afara concursului. Nu au fost chematii (si platiti) acolo pentru a rezolva probleme personale ci pentru a fi impartiali si sinceri in privinta voturilor. Iar toata mascarada asta colaborata cu clovnii de se dadeau ABBA mi se pare o pata imensa de imagine pentru TVR care, sa nu uitam, a organizat acest concurs pe banii nostrii, ca sponsorii saracii nici n-am auzit de ei, deci putin probabil sa fi contribuit cu ceva semnificativ.

Asadar Cezar a castigat Eurovizionul romanesc, asta e tot ce se poate spune din intreg show-ul mediocru organizat de TVR. Iar concluzia ar fi: asa organizatori, asa participanti. Gresesc cu ceva?

Un comentariu:

  1. cezar a fost cel mai bun dintre prosti ca sa zic asa. sper ca acolo sa faca o figura buna ca la noi...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL