04 martie 2013

Si altii au incompetentii lor

Daca va imaginati ca doar in Romania se intampla toate lucrurile posibile si imposbile, gen legi tampite si anormal de proaste, contracte dubioase pe banii statului s.a.m.d, atunci va inselati. Am selectat doua stiri care ne arata cum si prin alte tari se intampla tot felul de lucruri dubioase.
Constructorii Aeroportului Internaţional din Berlin, a cărui dare în folosinţă este amânată încă din 2011 din cauza întârzierilor şi dificultăţilor tehnice, se confruntă cu o nouă problemă, pentru că nu pot stinge lumina la aeroport, care stă aprinsă zi şi noapte. (realitatea.net)
Prin urmare si la ei este posibil. Nu doar noi avem autostrazi neterminate sau foarte costisitoare. Asadar, de ce ne stresam cu aceste obiceiuri? Vad ca sunt la moda si prin alte parti ale Europei iar in Romania e la moda sa ne luam noi dupa altii. Sau cine stie, poate e invers, adica altii sa se ia dupa noi.
Un politician american a depus luna trecută un proiect de lege care, dacă va fi aplicat, va interzice pentru milioane de americani obiceiul de a fuma acasă. (realitatea.net)
Eu sunt curios cine te poate obliga sa nu fumezi in propria casa, chiar daca stai la bloc unde teroretic poti avea si instalatii de aerisire la comun. Dar cum te verifica cineva si prin ce metoda iti da amenda? In plus, genul acesta de legi sunt soritite esecului din start, chiar daca provin dintr-o tara considerata democratica si emancipata. Se stie ca industria tutunului e foarte dezvoltata in SUA, prin urmare nu poti infrange usor lobby-ul acestor companii. Ai nevoie de motive clare si de suportul opiniei publice, dar pentru legea mentionata mai sus nu cred ca poti gasi o justificare buna.

Sau, un alt exemplu la moda in toata Europa si legat de carnea de cal pentru care, se stie, romanii sunt de vina.
Autorităţile islandeze nici nu au bănuit ce aveau să descopere când au decis să înceapă să facă propriile teste pentru a se asigura că ţara lor nu este afectată de scandalul cărnii de cal etichetată drept carne de vită. Inspectorul şef Kjartan Hreinsson a anunţat că echipa sa nu a găsit urme de carne de cal, dar a făcut o altă descoperire bizară: un tip local de plăcinte cu carne de vită care nu conţineau deloc carne - de niciun fel. (antena3.ro)
Astept cu nerabdare ca romanii sa fie acuzati pentru nefurnizarea carnii de nici un fel, ca doar nu s-a gasit nimic in placintele alea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL