05 aprilie 2013

Vanzatori de ocazie

Cu totii am vazut cel putin un vanzator de ocazie pe strada. Ma refer la cei care au cateva produse sau chiar unul singur si ti-l baga pe gat oriunde numai in locuri amenajate nu. Probabil sunteti familiarizati cu vanzatorii de ocazie de la semafoarr care iti ofera orice, de la flori pana la stergatoare de parbrize. Apropo, am vazut o tigancusa care vindea flori. Ghiciti ce facea cu ele? Le spala in baltile de pe marginea strazii ca sa arate mai proaspete. Sau mai erau unii care vindeau portavoce iar ca sa fie mai convingatori le foloseau langa geamurile
cersetori vanzatori ambulanti masini strada
(sursa foto: libertatea.ro)
soferilor, geamuri care erau lasate vara. In locul soferilor i-as fi injurat dar tineti cont ca asemenea vanzatori "lucreaza" in satre, de altfel specific natiei lor. Ce poti sa le faci in asemenea situatii? Un exemplu vazut tot de mine: iei cinci sau sase politisti si ii pui sa fileze un anume loc. Au saltat dintr-o miscare toata gasca dar din pacate nu cred ca o amenda rezolva mare lucru. Daca stau bine si ma gandesc multe din produsele vandute de acesti vanzatori de ocazie sunt furate, deci n-ar strica putin la racoare. Dar cine sa-i prinda? 

Recent am vazut la iesirea de la metrou doua "specimene" care vindeau papiote, din acelea mari. Si nu aveau una, doua bucati, ci cate o geana plina de fiecare. Eu nu cred ca papiotele sunt asa la moda incat sa se vanda la coltul strazii ci mai degraba au fost o prada de pe undeva. Nici pentru acestia nu au ochi politistii? Nu se pot organiza in misiuni sub acoperire si sa-i ridice pe cei suspecti? Nu mai zic de plata impozitului pe profit, deja e absurd ce-mi doresc. Dar nu ma pot abtine sa zic ca e hidos sa vezi peste tot in centrul Bucurestiului vanzatori de ocazie cu tot felul de tampenii, la iesirea de la metrou, in trafic, la semafoare s.a.m.d.  La care mai adaugam si cersetorii.

Peste tot unde te duci gasesti tigani care au ceva de vanzare. Pentru ei nu conteaza ca exista piete sau targuri amenajate pentru a vinde asa ceva. Romanul daca are nevoie un lucru se duce si-l cauta unde stie el ca se gaseste, cand are bani si chef sa-l caute. Dar nu sa-i fie bagat in ochi pe strada. Putinii turisti care vin in Bucuresti, ce sa vada? Niste amarati care vand te miri ce la colt de strada. Ba mai mult, te si atrag in cursa lor daca te vad ca iti arunci un ochi la ce au ei de vanzare. Sau te ademenesc cu "3 la 10 lei". Nu mai zic, dar toate acestea trebuie sa inceteze, intr-un fel sau altul.

Un comentariu:

  1. Tiganii astia o sa ne manance de vii sint ca niste paraziti, s-au transformat in vanzatori de ocazie doar asa scapa de lucrurile furate.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL