21 octombrie 2013

Simona Halep, un nou star in tenisul romanesc

simona halep jucatoare tenis romanca romania castigat turneu
sursa foto: gsp.ro
Duminica a fost o zi glorioasa pentru Simona Halep dar si pentru tenisul romanesc feminin. A fost ziua in care Simona a castigat turneul de tenis de la Moscova, un turneu din clasa "Premier", ca si comparatie urmatorul nivel dupa cele de "Grand Slam". Am vazut o parte din meci, un efort extraordinar facut de Simona pentru a se impune in fata australiencei Samantha Stosur. In opinia mea diferenta de valoare a fost clara in favoarea jucatoarei noastre, doar expertii putand oferi si amanunte de ordin tehnic. Pot doar sa apreciez spusele comentatorului britanic de la Eurosport care a precizat ca Simona detine cel mai bun lung de linie cu reverul. Simona se afla deja la al 5-lea turneu castigat anul acesta dar si din cariera sa. Deja a ajuns numarul 2 din toate timpurile in tenisul romanesc feminin, depasind-o pe Irina Sparlea la numarul de trofee cucerite. Pe de alta partea Simona Halep se afla inca la inceput si sunt convins ca are multe de spus in tenisul mondial. Cu siguranta in doi sau trei ani va deveni cea mai buna jucatoare de tenis din Romania din toate timpurile, loc ocupat momentan de Virginia Ruzici (12 tituluri). 

Cu alte cuvinte, Simona a castigat 5 turnee in mai putin de un an (mai exact in 5 luni!), Virginia Ruzici a castigat 12 titluri in toata cariera. Cred ca acest lucru spune totul despre ce jucatoare avem in fata noastra in acest moment. Cu atat mai mult, Simona este in atentia tuturor celor din tenisul mondial deoarece a reusit sa impresioneze prin jocul sau agresiv si prin determinarea cu care lupa in teren. Iar cresterea performantei se poate vedea in numarul de turnee castigate: 5. Doar Serena Williams a castigat mai multe, 10 la numar. Insa asta e o hoasca ce se apropie cu pasi repezi de retragere, iar Simona Helep tinteste tot mai sus. Deja are victorii impotriva jucatoarelor din top 20, ea insasi ajungand pe locul 14 WTA. Cat mai e pana departe?

Simona Helep este noul star din sportul romanesc.

Stau si ma intreb ce iti trebuie ca sa fii vedeta, lasand la o parte criteriile apreciate in Romania, gen sani si craci cat mai mari, expunere in public si destrabalare prin cluburile bucurestene. Ca idee, Simona a socat opinia publica prin celebra operatie de micsorare de sani. Pentru ca o incomodau! Uite ca acum n-o mai incomodeaza si reuseste sa castige turnee pe banda rulanta. Stia ea ce stia la vremea respectiva! Cate vedete ar face asta?

Simona Halep are notorietate in tenis

Poate ca numele de Simona Halep nu este (inca) apreciat asa cum se cuvinte de presa noastra, dar strainii o vad cu alti ochi. Deja lumea tenisului mondial e la curent cu cine este Simona Halep iar publicul strain ii cere autografe si se fotografiaza cu ea pe strada cand o intalnesc. Multi o cunosc si o apreciaza, lucru la care noi mai avem mult de progresat. Pana atunci, tot jucatorii din Liga lui Mitica sunt vedetele, desi cei din urma sunt niste mediocrii propavaduiti inexplicabil de presa sportiva din Romania. La nivel international Simona Halep da clasa tuturor sportivilor din Romania, cu mici exceptii. Si este abia la inceput.

Simona Halep a castigat mai mult decat orice sportiv din Romania

Simona Halep a reusit sa adune, doar in anul 2013, o suma incredibila de aproape 1 milion de dolari, lucru pe care nici o vedeta sau jucator de fotbal din Liga lui Mitica nu l-a reusit. Nu pun la socoteala si stranierii, cativa la numar, ce castiga deocamdata mai bine. Reper, deocamdata! Simona Halep are toate sansele sa ajunga in primele jucatoare ale lumii si atunci sa vedeti castiguri ce va avea. Sunt convins ca nici companiile amatoare de publicitate nu o vor ocoli in anii urmatori. Asta pentru ca Simona se afla intr-o continua crestere de forma in ultimele 6 luni, lucru observat de altfel si de expertii din tenis care mai nou se intreaba pana unde va merge aceasta crestere.

Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis

Sa fii primul in lume la tenis la feminin inseamna sa fi pe locul 1 WTA. Momentan acolo se afla Serena Williams dar nu stiu cat de mult va mai rezista. Ori Simona este tanara, la inceput de drum si are toate sansele ca peste cativa ani sa ocupe acel loc. Multi sunt de parere ca Simona va forta din anul 2014, primul an in care poate ataca pozitiile de top 10 sau top 5 mondial. Ideea e ca aceste jucatoare din top 10 pot juca doar la anumite turnee, nu la toate, si atunci e mai greu sa aduni puncte. Momentan Simona se afla pe locul 14 WTA si cel mai bine pentru ea este o clasare pe 11 la finalul anului. Repet, asta pentru ca anul viitor sa poata participa la cate turnee doreste pentru a strange cat mai multe puncte. Ar fi o greseala din partea ei sa intre in top 10 de anul acesta, dar ea stie mai bine ce are facut. In plus are o cariera frumoasa inainte si tot timpul din lumea pentru a ajunge pe locul 1 WTA, chiar si pentru o perioada scurta de timp. Cum ar fi ca peste cativa ani sa auzim "Simona Halep locul 1 WTA"?! 

Un comentariu:

  1. Bravo Simonei, sper sa ajunga printre primele jucatoare din lume! Mi-e sila de fotbal, parca vad ca ne bate Grecia si ne-o da la mu** :-)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL