04 noiembrie 2013

De ce nu transmite TVR meciul Grecia-Romania?

meci romania grecia baraj campionat mondial
Problema transmiterii meciului Grecia-Romania, faza tur a barajului pentru mondiale, este cu mult dus si intors. Pe de o parte, este un meci important pentru amatorii fotbalului din Romania. In schimb consuma foarte mult din bugetul si asa secatuit al TVR-ului. Daca stam sa analizam raportul cost/performanta pentru acest meci ajungem la concluzia ca este in defavoarea TVR-ului. Cel mai probabil meciul nu va avea aceeasi audienta cu returul, iar TVR-ul poate difuza reclame doar la pauza meciului, cand audienta scade dramatic de mult spre 0. Asta pentru ca toata lumea merge la toaleta. Fara sa exagerez, toti iubitorii fotbalului consuma si bere. Iar dupa cateva beri ai nevoie la toaleta. Iarasi va zic, nu exagerez! In conditiile in care TVR-ul nu poate beneficia din banii de reclame atunci meciul este din start o pierdere. Spre deosebire de postul national, o televiziune privata poata sa bage reclame la ore de varf, cand audienta atinge apogeul. Sa zicem, dupa ce da gol Romania. Oricum, o televziune privata are mai multe de castigat dupa un asemnea meci. 

Cum ar putea TVR-ul sa castige din fotbal? Sa difuzeze meciurile de pe tern propriu, acolo unde stabileste singur ce reclame for fi afisate si poate vinde mai departe drepturile de televiziune. Ba mai mult, tinand cont ca este televizune de stat isi poate negocia altfel conditiile cu federatia romana de fotbal, sau cine organizeza acest meci din punct de vedere  sportiv. Ei bine, exact acest meci nu este transmis de TVR! Motivul nu-l cunosc, dar e la ochiul boului ca ar fi fost singurul lucru benefic pentru TVR. Ori cand televizunea nationala refuza acest meci si incearca sa ia unul care ii aduce pierderi,  e clar ca ceva pute undeva la nivelul conducerii. Si cum TVR-ul este o moneda de schimb a politicienilor, sigur se gaseste cineva care dejoaca aceste planuri diabolice. Ca asa e in politica, fiecare isi trage teapa celuilalt. Pe buna dreptate aici, s-a reclamat un posibil "tun" pe care il pune la cale cineva din interiorul TVR-ului, atat timp cat ei au refuzat meciul retur (Romania - Grecia) care ar fi fost mai mult decat avantajos. Asa ca lumea s-a sesizat si cei de la TVR nu mai transmit nici meciul tur: Grecia - Romania. Nasol, pentru romani! Dar bine pentru TVR, ca nu mai cheltuie banii aiurea. Dar nici nu face ceva util pentru romani. Si noi cotizam, aiurea!

2 comentarii:

  1. numai noi putem plati aproape 3 euro pentru TVR iar pentru toate celelalte posturi cate 7,8 euro...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan taxa asta e de vreo 6-7 ron, si se imparte intre TVR si Societatea de Radio sau cum se numeste. Si nu stiu in ce cuantum. Dar pana la 3 euro mai avem ... sper!

      Ștergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL