24 ianuarie 2014

A inceput vanatoarea de drone

lege drone interzise
Din ciclul legilor facute de izbeliste, mai apare una careia nu-i inteleg sensul si care nu face altceva decat sa puna jar pe foc mai ales in contextul accidentului de avion in care si-au pierdut viata 2 persoane. Asta pentru ca epava avionului putea fi localizata cu drone, daca nu era ceata. Hai sa revenim la lege:
"Ordinul precizeaza ca nu se aplica dronelor mai mici de 1kg, adica acele drone disponibile pe piata si folosite de amatori pentru a filma diverse evenimente sau locuri (proteste, manifestari, santiere de autostrazi etc), atata timp cat pe ele nu este montata aparatura pentru filmare sau transmisie de date (hotnews.ro)."

Bun, deci de acum inainte nu avem voie sa mai instalam camere video pe dronele personale ca deranjeaza pe careva. In special aia care se simt lezati la proteste sau cei care nu construiesc la timp autostrazile. Deci, sa vedem cine mai are curaj sa zica ca nu se munceste la autostrazi, sa vine cu dovezi! Abia asteapta politia!

Pe de alta parte stau si ma intreb cum naiba mai controlezi dronele alea daca nu ai aparatura de filmare pe ele. Asta ca sa vedeti cat de hilara e prevederea cu "aparatura pentru filmare sau transmisie de date". Oricum, ma astept ca dupa intrarea in vigoare a ordinului sa vedem politisti cum se antreneaza sa doboare "ciori" (a se citi drone) cu armele din dotare. Nu de alta dar pe guvernanti ii cred in stare sa puna aviatia sa doboare dronele incomode. Noroc ca nu avem avioane de vanatoare si probabil nici radare eficiente (vezi accidentul cu avionul).

Asa-i ca tehnolgia asta deranjeaza autoritatile?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL