08 ianuarie 2014

Uite banul, nu e banul.

Am citit un articol din presa, din care amintesc urmatorul paragraf:
"Un Raport al Curtii de Conturi, facut public recent, arata ca Ministerul Muncii a fost tepuit cu peste 6 milioane de euro (27 de milioane de lei), bani care au fost incasati in mod necuvenit sub diverse forme de catre beneficiarii de ajutoare sociale".
Desigur am vazut stirea si la televizor dar la momentul respectiv eram ocupat cu altceva si am uitat. Acum mi-am iesit din fire! Cu cata vointa afirma un bugetar (sef) ca banii se recupereaza, ca cei "vinovati" vor plati, s.a.m.d. Hai sictir, oricine ai fi fost si oricine mai da declaratii pe aceasta tema din partea statului! Cineva din familia mea a primit bani din partea primariei ca ajutor de handicapat. Frumos, nu? Doar ca problema abia acum incepe.

Partea nasoala e ca ajutorul de la stat (ministerul muncii & ministerul sanatatii) pentru handicap a fost oprit acum ceva timp (iarasi o prostie dar nu intru in detalii, e o alta speta), da la primarie ba. Iar banii veneau in continuare. Repet, ajutor de la primarie. Asa ca am luat masuri: nici un ban cheltuit pentru simplul motiv ca nu ni se cuvine. Sunat la primarie, trecut de la o angajata la alta pentru a afla cine se ocupa de repartizarea acelor sume. Rugat sa verifice dosarul. Normal, traim in Romania, nu s-a schimbat nimic. Am revenit cu telefonul si la insistente serioase am primit asigurarea ca vor verifica dosarul. Au revenit la telefon ca trebuie sa ne adresam nu stiu cui, ca nu e vina lor, ca nu stiu daca e greseala si s-au spalat pe maini. Evident, ei nu pot face nimic, e o greseala ca sistemul lor nu este sincronizat cu cel al ministerului sanatatii si nu au cum sa rezolve situatia. Dar nici noi pentru ca practic nu stim cui sa ne adresam.

Adica cum, eu vreau sa fiu cinstit si sa nu mai primesc banii (necuveniti) acasa iar pe ei ii doare in fund ca nu e treaba lor? Iar peste cativa ani se va trezi un bou (sau o vaca) ca trebuie returnati banii. Si pana atunci tot primim banii, ca vine postarita si se roaga ca ii luam ca altfel o punem pe ea pe drumuri, sa dea socoteala, etc. Bai oameni buni, in Romania nici daca te spetesti sa fii cinstit nu poti pentru ca se trezeste un dobitoc sa te aduca pe "calea cea buna", ironic vorbind! Se bat cu pumnii in pipet ca vor sa recupereze banii dar pe partea dorsala ii doare fix undeva de acele fonduri. Asa de ochii lumii si ai lui Ponta ca se da de ceasul mortii sa aduca banii la buget si nu stie de unde sa-i ia. Uitati-va in ograda proprie, la cirezile de angajati inutili care ocupa locurile celor care isi doresc sa munceasca dar nu gasesc. Analizati, evaluati si gasiti solutii la problemele cetateanului, nu frecati menta! Sa vedeti cum vor fi bani la buget!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL