11 martie 2014

Ponta si gratierea lui Gica Popescu

Ponta afirma ca l-ar gratia pe Gica Popescu, daca ar fi presedinte: "Ce castiga statul prin faptul ca Gica Popescu sta in inchisoare?". In sinea lui are dreptate, si va explic imediat. Ponta, ca prim-ministru, reprezinta statul si tot ce este in detrimentul statului nu trebuie sustinut de Ponta si nici de ceilalti reprezentanti: politicieni, presedinte, prefecti, altii. Asta e teorie pura pentru ca termenul de "castig" nu se refera doar la bani. Pentru ca asta face Ponta cand afirma prostia de mai sus. El se gandeste doar la bani. Si are dreptate: statul nu castiga nici un ban ca sta Gica Popescu in inchisoare. Ba din contra, statul chiar pierde o suma frumoasa de bani.

Dar vedeti partea ascunsa a lucrurilor? Ponta afirma din postura de reprezentant al statului ca nu castiga nici un ban, alt lucru nu-l intereseaza. Scurt si la obiect! Doar banii conteaza pentru Ponta si partidul din care face parte. Pentru ca altfel i-as spune eu ce castiga statul din ramanerea dupa gratii a lui Gica Popescu:
  1. respect din partea UE, cel putin pe partea de justitie;
  2. respect si incredere din partea cetatenilor;
  3. incredere din partea investitorilor cinstiti ca nu-si vor lua tepe prin Romania, sau daca isi vor lua teapa vor fi siguri ca cei vinovati vor plati pentru asta;
  4. exemplu de pedeapsa pentru cei care vor sa fraudeze statul si dovedirea principiului ca "nimeni nu este mai presus de lege";
Iar daca stau bine si ma gandesc, pot sa afirm chiar ca statul va castiga si bani insa nu in mod direct: pe viitor nu se va mai incumeta nimeni sa pagubeasca statul iar bugetul va creste simtior. Ma rog, va reveni la normalitate pentru ca acum evaziunea fiscala e in floare. Deci da, daca cineva face parnaie pentru evaziune fiscala si inselaciune atunci este un motiv de ingrijorare pentru cei care joaca "murdar".

A, da, urmeaza alegerile si fanii fotabalului sunt cu ochii pe tot ce se intampla. Probabil ar da bine la alegeri ca suporterii de pretutindeni sa voteze cu PSD-ul. Asa-i?

Nu ma intereseaza sumele implicate in acest dosar si nic faptul ca Gica Popescu a platit ulterior pentru a scapa de pedeapsa. A furat, a pagubit, a facut evaziune fiscala? Da! Atunci sa ramana la inchisoare! Au fost cazuri cand pentru o gaina sau un purcel s-au dat pedepse de 1 an cu executare. Daca ar fi vorba sa pastram proportiile sumelor fraudate ajungem la concluzia ca Gica Popescu a scapat cu o pedeapsa extrem de usoara. Singura diferenta intre el si amaratul care a furat gaina este avocatul si influenta la nivel inalt. Probabil ca cel de a furat gaina a primit un avocat din oficiu care nu stie mare lucru, iar Popescu a cheltuit 100k euro pentru a beneficia de serviciile unui avocat experimentat.

Ca sa nu mai zic ca nu e normal ca tu sa furi 1 milion de lei din care iti platesti avocatul cu 10% (doar ca exemplu) ca sa te scape din belea. Ar fi normal ca banii sa se confiste si cu ce iti ramane, daca iti mai ramane, sa-ti platesti avocatul. Bine, nu cred ca e cazul si aici pentru ca Gica Popescu a castigat bani si din alte lucruri cinstite, adica din salariul de fotbalist si alte afaceri curate. Dar sunt cazuri cand aceste sume nu exista, decat cele implicate in procesul propriu zis.

Concluzia: Ponta vorbeste in numele statului ca si cum bugetul statului ar fi bugetul lui personal. Insa uita ca banul nu-l face pe om, mai sunt si alte aspecte de care trebuie sa tina cont. La fel si cu "imaginea" statului, atat in fata propriilor cetateni cat si in fata partenerilor din strainatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL