28 august 2014

Cum va racoriti in timpul verii?

Tare am ras aseara cand Mircea Badea isi umfla muschii in asteptarea motociclistilor care i-au promis o vizita la sediul Antena3. Asta dupa ce Mirciulica il injurase consistent pe unul de-al lor care si-a permis sa tureze motorul pe langa sediul antenelor, chiar in timpul emisiunii lui Badea. Ce obraznicie! Ei bine, nu despre asta vreau sa va povestesc. Insa tot despre vitezomani este vorba. De fapt este vorba despre galagia facuta de acestia pe timpul noptii cand oamenii incearca si ei sa se odihneasca. Si cum sa se odihneasca daca trebuie sa inchida geamurile si n-au aer conditionat?!

Eu locuiesc pe Mihai Bravu in Bucuresti, cine cunoaste stie ca pe acolo se dau smecherii noaptea, in special motociclistii. Iar eu nu mai pot de zgomotul lor. Sunt nevoit sa-mi blindez termopanele si sa ma sufoc in propria camera. Ca doar una am. Bine, mai deschid geamul la baie sa intre putin aer, nu proaspat pentru ca da spre interior catre ghena de gunoi. Desi nu stau la primele etaje tot se simte ceva. Ori in aceste situatii si mai ales in zilele de vara extrem de calduroase mi-ar prinde bine un aparat de aer conditionat, preferabil mobil ca stau in chirie si nu vreau sa investesc aiurea. Cert este ca sunt unele zile cand simiti nevoie sa respiri un aer curat si racoros, insa ce te faci cu galagia din strada? Si culmea, chiriile cele mai bune/ieftine le gasesti tot la strada!

In principiu mi-ar placea ceva ieftin si suficient pentru o suprafata de 20 metri patrati, ceva care sa raceasca si sa improspateze aerul. Nu, ventilatoare nu vreau! Recent mi-am luat un umidificator Tesy cu aburi reci. Daca il lasi cateva ore iti creste umiditatea in camera ajungand chiar la senzatia ca este ceata in jurul tau. Respir mai usor si nu mai stranut dimineata. Insa problema comfortului in timpul somnului tot nu a disparut. Senzatia de discomfort termic nu poate fi inlaturata decat cu ajutorul unor sisteme de aer conditionat. Si iarasi imi aduc aminte ca stau in chirie si nu pot sa-mi montez un aparat de aer conditionat pe care sa-l mut ulterior. Bine, cred ca l-as putea cara de acolo insa numai la el nu ma gandesc in cazul unei mutari. 

Deci, cunoasteti vreo solutie mobila, ceva mai ieftina?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL