08 octombrie 2014

Uite apa calda, nu e apa calda

Fix la aceasta ora (22:11 in 08.10.2014), si in ultimele "doamne stie cate" ore, baietii de la RADET stau in strada in fata blocului meu si pompeaza apa din canalizare direct pe strada. Apa calda, ca iese aburul de un metru pe langa ei. Macar nu le este frig! Dar mie imi este pentru ca n-am caldura si n-am apa calda. Pentru ca RADET si baietii din strada scot apa calda din canalizare. Care apa a ajuns acolo ca le-au pocnit tevile.

Ieri am auzit la stiri ca RADET va face teste de presiune pe conductele de apa calda. Asta dupa ce sapatamana trecuta ne-au taiat presiunea si au redus temperatura la apa deoarece nici ei nu mai primeau gaze la volumul obisnuit. Probabil s-au gandit ca ar mai fi ceva de lucru pe conducte si au bagat testul de presiune. Urmarea: le-au pocnit tevile, ca altfel nu iesea atata apa de scot saracii cu motopompele de cateva ore. 

Eu nu inteleg aceasta logica: faci test de presiune ca sa vezi ca te tin conductele, dar stii bine ca nu te tin. Prin urmare dai anunt la presa si zici ca o zi, poate doua, sau trei, nu mai vine apa calda. Pentru ca tu bagi presiune in instalatii si produci singur daune pe care tot noi, consumatorii, le platim intr-un fel sau altul. De ce era nevoie de presiune suplimentara pe conducte? Sa inteleg ca pana acum n-am primit apa la presiune normala? In timpul iernii e nevoie de presiune suplimentara? Ma rog, ei stiu mai bine. Insa puteau sa faca testul in timpul verii.

Acum asteptam cu incredere testele de presiune la incalzire, sa vezi aici distractie!

*[Later edit]: presimt ca nici nu dorm la noapte din cauza zgomotului de la motopompe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL