10 octombrie 2014

Doua gesturi, un presedinte vs. posibil viitor presedinte

Suntem in plina campanie electorala si pentru unii dintre candidati e importat tot ce sufla si respira. Ponta, in traditionalul stil "copy-paste" se inspira de la altii si face cat poate, adica nimic util societatii. Avem un conflict intre statul roman si Lukoil. Ponta se face ca ploua si lasa justitia sa-si faca treaba. Dar rusii sfideaza autoritatile statului pe fata, nu voalat. Ce ramane de facut? Si aici intervin cele doua gesturi despre care vreau sa vorbesc.

Primul gest este al lui Basescu, care a iesit virulent la tribuna si i-a trimis pe rusi direct la mama lor in Rusia. Si la tatal lor, Putin! Asta daca nu respecta legile Romaniei. Aici intervin caile nevazute ale politicului: in contextul conflictului ruso-ucrainian orice aluzie la Putin este imediat trimisa pe caile oficiale de catre ambasade. Toate ambasadele! Basescu e presedinte, inca, deci amabasadele isi informeaza ministerele.


Nu a zis nimic rau de Putin, dar vestea se duce. Vestea ca Lukoil umbla cu "furaciunea" si incalca legile pe ici, pe colo. Ee? Cum e sa afle in mod oficial toate statele (UE) ca Lukoil face jocuri ascunse? Ca doar ei activeaza in mai multe tari din UE?  Iar ministerele din tarile respective isi informeaza la randul lor toti factori politici si economici din tarile lor. Cum ramane cu partenerii Lukoil din acele tari cand vor afla de coruptie? Toate astea printr-un simplu gest al lui Base', fara mass-media, fara interventii politice. Sah mat dintr-o singura mutare! 

Lukoil trebuie sa-si spele imaginea, a sa si a intregii Rusii pentru a dovedi partenerilor internationali ca sunt de incredere. Ce se intampla in continuare nici nu mai conteaza, dar sunt convins ca cei de la varful Lukoil Romania vor avea de suferit pentru ca deciziile se iau in Rusia.

Gestul lui Base' conteaza, subtil si eficace. Doar ca nu-i mai foloseste la nimic, mai are o luna! Asta trebuie sa faca un presedinte, nu aberatii gen taxe, somaj, autostrazi, ca nu le face cu mana lui.

In continuare vine Ponta care a pierdut putin la imagine in ultimul timp, nu ca facut ceva nasol dar n-a facut nimic util. Cum de nu s-a gandit el la gestul lui Base' ?! Asa ca incearca sa recupereze, cum altfel, prin atacarea singurului om care ii dezgusta pe multi romani, adica pe Basescu. Si trimite "scrisori":
"Victor Ponta, scrisoare catre ambasade dupa atacurile lui Basescu la adresa judecatorului CSM"
Pe bune? Te plangi la cei mari ca uite ce face "colegul de joaca"? Asta faceam eu cand eram mic si de cele mai multe ori tot eu "mi-o luam": ba eram pedepsit, ba certat, etc. Exact asta face Ponta acum! In incercarea de a atrage atentia asupra sa se apuca sa trimita scrisori in speranta ca cineva le va citi. Sau il va baga si pe el cineva in seama. Dar milogeala nu tine la cei cinstiti, prin urmare jocul lui Ponta n-are nici un efect, poate doar o chestie amuzanta pentru cei ce citesc "scrisorile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL