16 octombrie 2014

Statul incurajeaza lenea, nicidecum munca

marire alocatii copii
Am aflat zilele trecute ca se maresc alocatiile pentru copii. Se maresc doar la cei saraci, culmea, chiar acum inainte de alegeri. Un paragraf al antena3 zice urmatoarele:
"Familiile cu un venit lunar de pana la 530 lei/membru vor primi, din noiembrie, un ajutor de 42 lei pentru fiecare copil. Pentru copiii aflati in sistemul special de protectie va fi alocat un ajutor de 440 lei. Alocatiile de stat pentru ceilalti copii urmeaza sa fie limitate la nivelul actual, de 42 lei".
Bun, deci facem discriminare la copii, de parca acestia isi castiga singuri painea!

Facem abstractie de alegeri, nu ne intereseaza desi e clar care e scopul. Cine beneficiaza de aceste ajutoare? Cei nevoiasi, amarati, cu precadere de la sate dar care reprezinta electoratul lui Victor Ponta. Dar nu despre asta e vorba in acest articol!

Ajutoarele se dau celor care nu se incadreaza in veniturile respective. Adica majoritatea familiilor de tigani care prefera sa scoata puradei pe banda rulanta si sa incaseze alocatii. Copiii nu vad nici un ban iar parintii  muncesc la negru, deci se incadreaza perfect la ajutoare. De ce guvernul nu aloca acea suma ca deducere din salariul parintilor, un fel de diminuare a impozitului platit la stat? Cu alte cuvinte, cel care munceste si plateste taxe sa beneficieze de aceste ajutoare. Nu cel care leneveste toata ziua si nu produce nimic!

Repet, tiganii vor fi incurajati sa produca copii, nu sa munceasca. Cei care lucreaza la negru vor primi un imblod sa o faca in continuare. Cei plecati la munca in strainatate isi simt copiii in siguranta acum ca statul le-a marit alocatiile, pentru ca parintii nu raporteaza nici un venit in Romania. Da, aceste categorii de familii vor primi ajutoare, nu cei care se chinuie sa duca o viata cinstita in Romania.

Statul le da celor care freaca menta nu celor care isi platesc taxele si impozitele din putinul pe care il castiga. In Romania cel care munceste este discriminat! Cel care leneveste primeste de peste tot: alocatii, ajutoare de incalzire, pensii speciale, mila de la Biserica si din cersit. Cam asta sustine statul roman: lenea si cersitul! Si culmea, tot astia o duc mai bine!

Acest ajutor trebuie acordat sub alta forma, nu ca alocatie. Trebuie incurajat cel care munceste si isi doreste o viata mai buna pentru copilul sau. Dar parca suna mai bine "Ponta a marit alocatiile.." decat "Ponta a marit deducerea din salariu pentru cel care are un copil nevoias". 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL