12 noiembrie 2014

A doua confruntare dintre Iohannis si Ponta, la B1 TV

iohannis ponta b1 tv
sursa: arhiblog.ro
In cea de-a doua confruntare dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au incins spiritele, la un moment dat chiar se certau iar moderatoarea abia se facea auzita. Frumos, daca treceau si la pumni era ceva. In schimb s-au certat, s-au acuzat si s-au laudat cu ce le-a cazut la indemana. Ce am observat, pe scurt. Ponta iarasi a venit cu fituicile dupa el, probabil nu are intelectul atat de eficient. Pot sa mai zic ca toata noaptea l-a pomenit pe Basescu. Tind sa cred ca Ponta are cosmaruri noaptea cu Basescu.

De cealalta parte, Iohannis l-a macinat pe Ponta cu legea amnestiei. Si a facut bine, Ponta a ocolit raspunsul cu brio in repetate randuri. Nu a fost sigur pe el si a bagat-o pe aia ca presedintele nu poate sa respinga o lege, cel mult o retrimite in Parlament o singura data. Da domnule Ponta, stim cu totii ce zice legea! Ideea era, o sa faci tot posibilul ca legea aia sa nu treaca de tine, ca presedinte al Romaniei? Esti in stare sa te duci in Parlament sa bati cu pumnul in masa, sa le bagi mintea in cap parlamentarilor? Eventual le mai dai si doua dupa ceafa, fie ca sunt de la PSD, fie dintr-un alt partid, Ai imunitate, fii barbat!. Iohannis a afirmat clar ca el va respinge legea. Cum o va face nu stiu, dar si-a exprimat cu tarie punctul de vedere. Ponta n-a dat un raspuns clar. Poate aflam si noi pana la turul doi.

Un alt lucru interesant este acela ca dezbaterea din aceasta seara de la B1 TV a fost mult mai animata decat aceea de la Realitatea, mult mai spectaculoasa si presarata cu momente incitante in care Iohannis, Ponta si moderatoarea Madalina Puscalau se duelau de nu se mai intelegea nimic din ce ziceau. Am remarcat ca Madalina Puscalau chiar s-a pregatit pentru dezbatere si i-a strunit cum a putut pe cei doi. Mai lipsea sa le taie microfoanele sau sa le dea doua palme la fiecare.

Bun, mi-a placut, diferenta mare fata de Rares Bogdan! Cei de la Antena3 au facut-o "basista", voce de cratita, s.a.m.d. Dobitocii uita ca echipa lui Ponta si-a dat acceptul pentru dezbatere! Ei nu stiau ca se duce in cuibul basistilor? De ce vorbesc atat de urat de colega lor, jurnalista si ea? Oricum, nu e prima data cand cei de la latrina3 isi ocarasc colegii de breasla.


Mi-a mai placut de Iohannis ca i-a tras-o lui Ponta cu pensiile. Da, exista pensii de 4 lei in Romania. Ponta zice ca minimul garantat e 350 lei. Si asta e adevarat. Problema e ca daca se maresc pensiile, ala cu pensia 4 lei va primi 10 lei (doar ca exemplu). Oricum are minimul garantat 350 lei. Ideea e ca cei cu pensiile foarte  mici sunt condamnati sa aiba minimul garantat toata viata. Lor nu le mareste nimeni pensia! Una e sa-ti primesti pensia de drept si alta e ajutorul dat de stat ca minim garantat. Nu stii cum bate vantul iar minimul se face si mai mic! Sau chiar dispare. In schimb pensiile sunt garantate de constitutie:
 "Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private". 
Deci pensia e precizata direct in Constitutie, minimul garantat invocat de Ponta intra la "altele" care se pot schimba pe parcurs.

iohannis ponta spam sms
Ponta a incercat si el ceva. S-a luat de primaria din Sibiu care, vezi doamne, a facut nu stiu cate retrocedari suspecte. Adica doar cei suspusi lui Iohannis au beneficiat de retrocedari. In opinia lui Ponta! Partea nasoala e ca nu si-a dat seama ca retrocedarile sunt in gradina sa, adica a prim-ministrului (institutia se numeste ANRP - Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor). Acceptul primariei este doar formal. Ponta era sa-si taie craca de sub picior. A uitat ca socrul sau , Ilie Sarbu, este anchetat de DNA tocmai pentru retrocedari?

Inainte de a incheia mai vreau sa mentionez o magarie facuta de cei de la PSD. Fix la ora 18:45 a intrat Dragnea in direct sa comunice ca l-a prins cu Iohannis cu mata-n sac, cum dadeau oamenii lui mita electorala. A bagat o inregistrare video si a zis ca-i stie el pe oamenii aia care dadeau mita. Rahat electoral! Oricum acuzatiile sunt si de o parte si de alta, dracul mai stie ce e adevarat sau fals. Problema e alta: Dragnea a ales cel mai bun moment pentru a se caca pe el, fix inainte sa inceapa stirile la toate posturile de televiziune. Fix cand se aduna oamenii la TV! A sperat el ca i-o trage lui Iohannis, oamenii acestuia nemaiavand timp pentru replica. Dragnea a sperat ca telespectatorii vad, baga la cap, dupa care stirea se stinge. Telespectatorii nu mai asculta si versiunea celorlalti, chiar daca acuzatiile sunt sau nu false. Pana apuca oamenii lui Iohannis sa respiga acuzatiile nu mai ramane  nimeni la televizior.

PS. Total off-topic, continua sa vina sms-urile de sustinere pentru Ponta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL