05 ianuarie 2015

My name is Ponta, Victor Ponta!

Victor Viorel Ponta, acest James Bond al Romaniei se joaca cu nervii romanilor. Dupa ce s-a facut de rahat cu plagiatul pentru lucrarea de doctorat revine in forta. S-a straduit sarmanul sa faca o comisie care l-a declarat "nevinovat" de plagiat, iar acum da o ordonanta de guvern prin care vrea sa renunte la titlul de "Doctor". La mintea lui ordinara crede ca cineva ar vrea sa renunte la acest titlu, altcineva in afara de el. 

Domnule "Doctor" Victor Viorel Ponta, v-ati gandit ce se intampla cu recunoasterea internationala a programelor de doctorat daca cineva poate sa renunte oricand la acest titlu? Ce recunostiinta vor avea stranii cand noi ne-o bagam si ne-o scoatem dupa bunul plac? Oricum suntem la coada universitatilor in topurile internationale, vreti sa ajungem si "personae non gratae"?

Eu unul astept cu nerabdare si prima ordonanta prin care pot sa renunt la bacalaureat, sau chiar la scoala generala. Eventual sa o iau de la capat, gratuit, ca nu mi-au placut notele din trecut si vreau unele mai mari. 

Asa ca fapt divers, sa nu uitam de ordonanta de urgenta data de Ponta pentru migrarea primarilor dintr-un partid in altul timp de 40 de zile, un fel de "deadline" pentru cei care se aboneaza la ciolan dupa alegeri. Adica ori esti cu noi, ori esti impotriva noastra. Iar daca esti cu noi si alegerile merg bine (pentru PSD) in sectorul tau, atunci s-ar putea sa primesti si ceva bani la rectificarea bugetara. Daca nu esti cu noi, belesti ce ai tu mai sfant.

Acum avem si ordonanta mentionata mai sus prin care Ponta renunta la titlul de "Doctor". Pai bine mai Ponta, nu mai bine renunti si la titlul de "prim-ministru"? Eu stiam o regula, aceea ca banul muncit e sfant, deci nu se arunca. Asa si cu doctoratul, daca ai muncit pentru el nu-l arunci la gunoi. Daca n-ai muncit pentru el, a se citi "plagiat", atunci parca nu-ti mai pasa de el. Si iti vine sa-l arunci la gunoi de parca nici n-ar fi existat vreodata.

Si daca tot vorbim de ordonante de urgenta date de guvernul Victor Ponta, mai amintesc ca n-a fost in stare sa dea o ordonanta si pentru deschiderea mai multor de sectii de votare in strainatate la turul doi al alegerilor prezidentiale. Deh, atunci nu era interesul lui Victor Ponta!

Asadar, domnul "Doctor" autointitulat "non-Doctor" Victor Viorel Ponta da ordonante de urgenta dupa bunul plac si dupa propriul interes, pentru ca poate si asa vrea muschiul lui. Desigur, el nu va recunoaste nimic si eventual va constitui o comisie care va decide ca este nevinovat. Amin!

2 comentarii:

  1. Nu mai vreau campanii electorale. Nu vreau alegeri anticipate. :(

    RăspundețiȘtergere
  2. @Marius_Cucu: daca Ponta isi da demisia nu este nevoie de alegeri anticipate. Iohannis trebuie sa propuna un nou premier in urma consultarilor cu partidele politice, apoi noul premier isi formeaza un nou guvern ce trebuie sa primeasca votul Parlamentului. Ponta sa-si bage undeva ordonantele de guvern :-)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL