06 aprilie 2015

Simona Halep nu joaca la Fed Cup

Later update: Echipa Romaniei a invins Canada cu 3-2, chiar si fara Simona Halep.

Presa din Romania relateaza in mod repetat despre lipsa Simonei Halep de la meciul de tenis dintre Romania si Canada, din Fed Cup. Bun, care este problema? Am vazut cum "diversi" isi dau cu parerea despre decizia Simonei. Imi pare rau totusi si de faptul ca Ilie Nastase si-a bagat nasul unde nu-i fierbe oala si o ataca pe Simona, contestand decizia ei. Multi au zis ca e vorba de bani, ca Simona primeste prea putini bani de la federatie. Aici au dreptate, insa pe jumatate: aici e vorba de bani, dar nu de banii Federatiei Romane de Tenis.

Simona Halep are un contract de sponsorizare cu Porsche, cu Porsche international si nu doar cu dealerul din Romania. Drept dovada avem o stire mai veche care zice asa:
"Simona Halep conduce mai nou un Porsche 911 Carrera 4 Coupe, de culoare rosie, cu interior bej, pe care l-a primit cadou din partea producatorului auto german."
Pe langa superba masina primita cadou probabil primeste si o suma frumusica de bani, anual. Dar la randul ei are niste "obligatii". O obligatie ar putea fi sa participe la turneul Stuttgart Open, care nu poarta degeaba si denumirea de Porsche Tennis Grand Prix. Nu ar fi nici o noutate ca in contractul Simonei sa fie stipulata si participarea sa la acest turneu.

Bravo Simonei Halep ca a renuntat la meciul din Fed Cup unde trebuia sa joace pentru Romania si merge la turneul de la Stuttgart. Bravo ei pentru ca nu trebuie sa dea explicatii romanilor pentru ce castiga si cum castiga. Sunt convinsa ca a ajuns acolo pe banii ei, pe banii parintilor ei iar acum culege roadele investitiilor sale.

Daca ar fi sa privim si din cealalata parte, ce a facut statul roman pentru Simona Halep? Nu cred ca ajutat-o cu ceva in tenis, nu cred ca i-a dat vreo suma de bani nici macar din turneele castigate la junioare. Deci, ce obligatii are Simona fata de Romania? Ceva care sa o faca sa renunte la contractele ei cu diversi sponsori? Ceva ce restul sportivilor romani nici macar nu indraznesc sa viseze, adica un contract cu un sponsor de talie internationala?

Cred ca statul nici macar nu i-a decontat operatia aia chinuitoare de micsorare a sanilor, care a propulsat-o pe Simona in primele jucatoare de tenis din topul mondial. Una e sa faci operatie pentru marirea sanilor doar ca sa arati bine in fata barbatilor si alta este sa faci exact reversul doar ca sa-ti urmezi visul de a juca tenis la un nivel ridicat. Ma rog, nu e vorba doar de tenis, e vorba de activitatea ta zilnica, de jobul tau, de modalitatea prin care iti castigi "painea cea de toate zilele".

Iar statul roman nu a facut mai nimic pentru Simona. Ba din contra, a beneficiat din belsug de imaginea ei si va beneficia in continuare chiar si dupa ce Simona se va retrage din activitate. Si mai este mult pana atunci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL