01 iulie 2015

Idei de marketing agresiv

reclama magamall afi cotroceni
sursa foto: zf.ro
Ce se vede in imaginea de mai sus? Doua reclame! Una la noul mall deschis in Pantelimon, Megamall. A doua reclama la consacratul AFI Palace Cotroceni. Totul a pornit de la deschiderea Megamall cand acestia si-au pus reclamele prin tot Bucurestiul. Faceau aluzie la concurenta. Ba au pus reclamele si in apropiere de AFI Cotroceni, sa le faca putin in ciuda. Cei din urma au ripostat punand reclame inclusiv langa noul mall.

Aceste reclame au umplut Bucurestiul in ultimele luni si ne sugereaza ca ar exista o competitie intre cele doua mall-uri? Intrebarea este: ce au de impartit? De ce nu ar intra in competitie si mall-ul din Baneasa sau Sun Plaza?

Genul acesta de abordare l-am intalnit in urma cu cativa ani intre doi mari constructori de masini: BMW si Audi. Ce faceau mai exact? Isi puneau fiecare mesaje publicitare pe strazi si il indemna pe celalalt sa-i raspunda. Exact asta au facut si cele doua mall-uri din Bucuresti.



Problema este ca BMW si Audi sunt doua marci consacrate aflate in competitie directa de multi ani, pe cand amatorii acestia din Bucuresti abia s-au cunoscut intre ei. Nu de alta, dar unul din mall-uri abia s-a deschis. De unde aceasta rivalitate?

De unde aceasta idee de marketing? Pai in nici un caz nu este vorba de competitie intre cele doua firme. Insa eu sugerez o alta idee: cum poti sa atragi atentia? Pai te uiti la concurenta, vezi care e cel mai tare si te apuci sa-l injuri. Apoi zici ca esti mai bun decat el, desi n-ai nici un fundament in afirmatiile tale.

Acest gen de comportament se vede foarte bine in mass-media romaneasca, in comunitatea blogerilor autohtoni, in showbiz dar si in politica. Daca ai ceva de impartit sau doresti popularitate trebuie sa injuri in stanga si in dreapta pana te baga cineva in seama. Atragi atentia in cel mai ridicol mod posibil, fara a oferi nimic concret! Exact aceasta abordare au avut-o si cele doua mall-uri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL