29 septembrie 2015

Cum te pacalesc cei de la Orange?

cum te pacaleste Orange
Se face ca cineva de la call-center Orange suna o persoana in varsta care nu prea le are cu telefonul. Are abonament de aproape 2 ani la Orange, ceva ieftinache nu mare lucru. Oricum nu conteaza abonamentul, mereu a fost platit la timp. Un client exemplar! Cel care suna la telefon intreaba daca nu doreste o tableta "moka" (cine n-ar vrea ceva gratuit)? Ba da, normal ca oricine doreste o tableta gratuita. Asa ca operatorul Orange incepe sa detalieze oferta, ca pentru 12 euro primeste 3 GB de date trafic la internet si xxx servicii Orange (vezi Antivirus, Cloud, Orange TV, etc). Persoana in varsta care nu se impaca deloc cu tehnologia retine doar tableta gratuita si internet (nu stie ce-i cloudul si nici dracovenia aia de 3 Gigabytes). "Vrei asa ceva?" Afara zgomot, nu prea s-a inteles partea cu 12 euro, dar e gata treaba. Convorbirea a luat sfarsit!

Trec zilele, vine curierul. A scos foile (contractul) si te roaga sa-i semnezi. Da semne ca se grabeste si oricum mancarea e pe foc. Asa ca semnezi ca primarul, doar nu trebuie sa scoti nici un ban din buzunar. Cine nu vrea ceva gratuit! Dupa cateva ore te apuci sa citesti foile primite (asta dupa ce ai scos tableta sa vezi ca-i reala). Abia acum observi ca e un contract nou de 12 euro pentru o perioada de 24 de luni, asta in plus pe langa abonamentul curent de 6 euro. Cum vine asta? Contractul se semneaza la primirea de la curier, fara sa ai macar un timp minim de citire al lui? Unele persoane in varsta nu au ochelarii la indemana, tu incerci sa-i ademenesti cu semnatul pe ascuns? Ce-i asta, o teapa Orange?

Pe asta se bazeaza Orange cand trimite contractul la clienti? Sa semneze ca prostii si apoi sa citeasca? Cu ce se deosebeste acest lucru de hotii care fura prin telefon cand cer bani pentru nu stiu ce accident?

Hai sa-i dam clientului un contract, semneaza repede, nu trebuie sa stie ce contine!  Asa te pacaleste Orange!

Si daca ar fi corect acel contract, dar nu e! Apare cel putin o clauza abuziva care pretinde despagubiri din partea clientului (sau plata abonamentului pana la final) daca vrea sa-si rezilieze contractul inainte de perioada minima, adica cele 24 de luni. Ori legea romaneasca permite clar abonatului sa denunte unilateral orice contract inainte de vreme, cu conditia sa plateasca serviciile de care a beneficiat pana in acest moment. Operatorul trebuie sa dea curs sesizarii in maxim 30 de zile. De ce (inca) mai apar astfel de clauze abuzive in contractele de telefonie Orange? 

Si totusi, cum isi permite Orange sa trimita la semnat contracte prin curier, fara a da un ragaz de semnare? Nu zic ca-i ilegal, dar e miseleste. E prosteala pe fata, mizeaza pe indobitocirea populatiei care se trezeste abia peste cateva luni ca trebuie sa plateasca ceva. Adica atunci cand incep sa curga somatiile!

Stiti ce-i culmea, ca daca esti abonat nou trebuie sa vii cu buletinul si cardul la ei, sa te milogesti sa-ti faca abonament. Altfel n-au incredere in tine. Apoi ti-o trag pe la spate, ei l-au denumit "marketing"! Asa se fidelizeaza clientii, Orange?

Rezultat: a doua zi s-a cerut rezilierea contractului si returnarea in conditii amiabile a tabletei. Se asteapta deznodamantul (amiabil).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL