18 septembrie 2015

Cand profesionistii devin amatori

hard disk resigilat emag

Ma uitam pe resigilatele de la Emag in cautarea unui chilipir, pentru ca se stie ca produsele returnate de clienti sunt "ca noi" si merg impecabil. Ca doar aia de le-au returnat sunt prosti. Ma rog, Emag-ul zice ca sunt produse expuse in showroom sau ambalaje desfacute si testate usor, de unde si mici urme de folosire. Dar produsele sunt noi si au garantie: pana la proba contrarie.

In fine, ce vad eu acolo? Un hard disk resigilat la un pret scazut cu 20 de lei fata de original, de la 189 lei la 169 lei. Nu-i mare lucru dar e ceva! Am zis sa vad si care-i problema cu acest hard disk? Inteleg ca zgarieturi fine, doar fiecare are in palma un glaspapir si tot ce luam in mana se zgarie. Insa, stupoare: "mica deformare colt stanga sus" iar opinia specialistilor de la Emag este ca "nu afecteaza functionalitatea produsului". Zau asa!?

Hard-diskul este una din componentele cele mai sensibile ale unu calculator. Un hard-disk trebuie sa functioneze pe o fundatie sigura si bine ancorat astfel incat sa nu existe trepidatii sau miscari bruste. Nu rare ori se intampla ca un laptop ce cade de pe masa in stare de functionare sa nu-i mai porneasca hard-diskul. Sau mai merge un timp si apoi isi da duhul.

Dar sa revenim la problema noastra. Hard-diskul ala resigilat de la Emag are o deformare fizica, chiar daca e mica. Asta inseamna ca a suferit un soc mecanic destul de mare. Fie a fost scapat pe ceva dur fie a fost lovit serios cu un obiect ascutit. Aparent el merge, dar platanele din interior au fost serios scuturate. Nu avem cum sa stim daca lovitura asupra hard-diskului s-a produs in timp ce functiona sau nu, asa ca ne putem imagina ce e mai rau. Prin urmare, amatorii specialistii de la Emag ne promit ca o urma fizica asupra unui hard-disk nu are consecinte asupra functionarii acestuia? (si am vazut hard-diskuri care s-au busit fara a avea urme fizice).

Poate ca el functioneaza in acest moment, dar o lovitura ce lasa urme fizice pe un hard-disk e o chestie extrem de serioasa iar durata de viata a hard-diskului este serios scurtata. Daca nu cumva este in moarte clinica si mai traieste putin cu ajutorul aparatelor.

Deci, ce facem cu hard-diskul asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL