21 octombrie 2015

Curier GLS Romania la Kaufland?

curier gls romania Kaufland
Am gasit aparatul din imagine in fata unui magazin Kaufland. Ca fapt divers, este vorba despre Kaufland Mihai Bravu, zona Dristor din Bucuresti. Acolo a aparut un "tonomat" al Gls Romania. Aparent se vrea a fi un loc de ridicare si predare colete, ceva automatizat. Bagi coletul, lasi banul, apesi ceva butoane in acel aparat si gata problema. Momentan acel aparat nu este functional, nu se aprinde nici un display, led, absolut nimic. Aparatul sta acolo de 1-2 saptamani dar probabil in viitor va functiona cumva.

Este util acest tonomat al GLS Romania?

Ar fi util in conditiile in care magazinele Kaufland sunt raspandite pe tot teritoriul tarii, in marile orase, iar oamenii chiar frecventeaza acest lant de supermarketuri. Deci "e in drum" cum s-ar zice, e usor sa mergi la cumparaturi si, in acelasi timp, sa predai sau sa ridici un colet trimis prin curier GLS, sau chiar la un alt tonomat GLS din alt oras.

Curier GLS non-stop?

Pe el scrie, asa cum se vede si in poza, ca va fi disponibil 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Curierii in general lucreaza in timpul zilei. Din informatiile de contact GLS am vazut ca ei ar avea un program 08:00 - 20:00. Dar acest tonomat va functiona non-stop. Practic, te duci acolo si lasi sau ridici un colet cand ai chef sau timp liber. 

Mai mult de atat, ma gandesc ca daca clientul nu este gasit la adresa de livrare, poate alege sa-i fie lasat coletul (daca e mic) la un astfel de tonomat si sa fie ridicat gratuit pe baza unei parole, ceva. Nu stiu exact cum functioneaza acel aparat, dar poate e "inteligent". 

Utilitate? 

Tonomatul GLS Romania plasat la Kaufland pare interesant, dar ar fi cu adevarat util daca GLS ar implementa si un "tracking" pentru acest sistem. Ma gandesc la notificari prin sms gen "ti-a sosit un colet la Kaufland, mergi si ridica-l!". Nu pare scump si nu implica anagajti pentru a-l manevra si cred ca nici chiria nu este mare. De altfel banuiesc ca putea fi pus undeva pe domeniul public dar in fata la Kaufland este probabil supravegheat de vreo camera video, ceva.

Inca un lucru este interesant: la Kaufland sunt locuri de parcare din belsug! Vine curierul GLS, parcheaza in preajma si manevreaza lejer coletele. Acum ganditi-va ca trebuia sa parcheze la toate blocurile din zona unde cu siguranta nu gaseste nici un loc liber. Incaseaza amenda soferul? In orasele aglomerate, poate ca da!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL