01 octombrie 2015

Magazin rusesc in Bucuresti

magazin rusesc vodka
Recent am descoperit un mic magazin rusesc cu produse de bacanie. Magazinul e situat in zona Dristor, pe strada Mihai Bravu, vis-a-vis de statia de metrou, intre magazinele Orange si Mega Image (dar nu acela non-stop). Bun, pentru a gasi mai usor acest magazin rusesc in Bucuresti am atasat si o poza cu pozitia exacta (la finalul articolului). Cine stie, poate citeste vreun rus sau cineva pasionat de produsele lor si vrea neaparat sa incerce dar nu se descurca cu orientarea in spatiu.

Bun, acest magazin te intampina cu vodka. Practic, tot geamul de la intrare este plin de sticle de Vodka. Daca nici rusii nu se pricep la vodka, atunci cine? Dar sa nu credeti ca veti gasi doar vodka ruseasca, in imagine se vede si o sticla de Ungheni, cel mai probabil produsa in Moldova.

Inauntru gasim mai multe tipuri de produse: pelmeni (specialitate traditionala siberiana, ruseasca), salate de icre, caviar, peste congelat, afumat sau la conserva, cascaval, semipreparate (salam, carnati, etc), carne la conserva, diverse dulciuri, cateva lactate si branzeturi, ceaiuri indiene si chinezesti, bere, apa, s.a.m.d. Am vazut si niste bandaje pentru dureri de spate (reumatice probabil), cu aplicare la cald. Nu ma intrebati ce erau ca nu inteleg limba lor (chiar si pe pungile lor tot in limba rusa scria)

Magazinul acesta rusesc este destul de mic, 30 sau 40 metri patrati, nu are preturi piperate (cu exceptia produselor de lux, doar nu vreti caviar ieftin) iar angajatii par a fi moldoveni: stiu limba romana dar au accentul acela specific moldovenesc. Am observat ca ofera si indicatii referitoare la produsele pe care urmeaza sa le cumperi, poate vrei sa afli ce ingrediente contin fiecare sau cum se mananca.


magazin rusesc caviarDe retinut ca foarte putine produse au etichete in limba romana, desi numele produsului la raft este in limba romana si contine pretul aferent (la bucata sau kilogram). Pe multe din etichetele acestor produse "rusesti" apare alfabetul chirilic, pe altele apar alte limbi europene: ceheasca, letona, lituaniana, cred ca si bulgara sau limba romana (pe produsele "made in Moldova"). De altfel am observat ca "produsele rusesti" nu sunt chiar rusesti, multe dintre ele sunt produse in tarile ex-sovietice: Belarus, Letonia, Lituania, Ucraina, Moldova, sau in tarile cu origini slave: Cehia, Bulgaria. Ba chiar am vazut si bere ruseasca produsa in Germania. Probabil este facuta dupa o reteta ruseasca si vanduta in UE pentru evitarea taxelor comunitatii europene. Si daca tot am pomenit de bere, am vazut si cateva sortimente produse in Cehia dar nu am inteles legatura cu Rusia. Ori firma producatoare este din Rusia si produce in UE, ori berea este facuta dupa o reteta ruseasca. Deci, daca vreti sa stiti ce scrie pe etichetele produselor e bine sa intrebati angajatii de acolo, s-ar putea sa va traduca ei.

magazin rusesc bere
Personal am incercat berea ruseasca Baltika (pe care o gasiti si in Auchan), o bere neagra BAPXATHOE (produsa de Monolith in Germania), o crema de caviar Santa Bremor (din Belarus) si cateva dulciuri pe care habar n-am ce scria dar erau bune la gust. De curiozitate voi mai incerca si alte produse din acest magazin rusesc, nu ca si cum as sustine economia Rusiei. Repet, multe produse de aici sunt fabricate prin alte tari din Europa si chiar Uniunea Europeana.  

Deci, daca sunteti nostalgici cu privire la produsele rusesti, aveti ceva rude indepartate pe acolo sau doar sunteti curiosi, va recomand sa incercati acest magazin rusesc din Bucuresti. In perioada aceasta au si reduceri, dupa cum vedeti mai jos. Ca fapt divers, aveau cativa clienti si faceau vanzare.


magazin rusesc reduceri promotii

  magazin rusesc harta

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL