15 noiembrie 2015

Atentatele din Paris

atacuri teroriste Paris Franta
Observ ca toate lumea e solidara cu francezii. Well, cand a picat avionul ala rusesc nu prea eram solidari cu ei. Si erau tot oameni, europeni. Cand au murit altii prin Asia sau Africa, tot in urma atacurilor teroriste, iarasi nimeni nu afisa mesaje de solidaritate. Acum cu francezi ne solidarizam. Ati uitat probabil de "S'il vous plait, Messieurs!" adresat tuturor romanilor, nu doar tiganilor!? Nu zic sa-i acuzam cumva, dar nici sa plangem "in grup" dupa ei. Eu zic sa plangem dupa ai nostri, dupa cei 2 romani morti in Franta si dupa 55 de tineri din #Colectiv. Noi avem treburile noastre, francezii le au pe ale lor.

Chiar asa, francezii nu sunt la primul atac terorist. Va amintiti de "Charlie Hebdo"? Niste musulmani s-au razbunat pe niste francezi ca au facut misto de religia lor. Pai in conditiile in care nebunii aia sunt in stare sa se omoare pentru nimic, chiar credeti ca pot fi opriti? Chiar credeti ca se opresc cumva daca noi dam like pe Facebook si ne punem steagul Frantei la profil? Credeti ca sinucigasii aia se uita pe Facebook?

Cate atentate trebuie sa aibe loc in Franta ca autoritatile lor sa ia masuri? Acum putin timp se plangeau englezi ca prea multi imigranti veneau dinspre Franta prin Canalul Manecii. Au blocat aia trenurile, circulatia, tot tunelul era blocat si francezii se declarau depasiti. Asa sa fie? Pai in conditiile in care tu esti o tara expusa la terorism, tot nu iei masuri? Ungurii au construit garduri doar cand au vazut ce se indreapta catre ei. Francezii, nimic? 

Despre romani nu mai zic nimic, nu stim cum ar reactiona autoritatile noastre daca ar incepe astia sa se impuse pe aici. Poate ar fi bine sa luam si noi masuri, gen dotat politia cu arme grele si munitie de razboi. Pana atunci ne multumim cu faptul ca imigrantii ne ocolesc.

Am luat si noi masuri, am intarit paza la ambasadele straine. Dar pentru ai nostri, pentru romani, nimic?

In loc de concluzie: pacat de francezi, pacat de ce se intampla la ei, insa nu pot sa remarc ca este si vina lor. Daca nu vor lua masuri se va ajuge la situatii si mai tragice pentru ca musulmanii, aia sinucigasi, nu poti fi opriti din convingerile lor si nici nu pot fi educati. Aia daca vor se te omoare, o vor face. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL