05 noiembrie 2015

E timpul pentru o schimbare!

proteste piata universitatii
sursa foto: Cristian Vasile
Piata Universitatii este plina pentru a treia noapte consecutiva. Ponta si guvernul, Piedone, au plecat cu totii. Dar oamenii nu se multumesc cu atat. Au mai fost demisii, au mai fost rasturnari de guverne, au mai fost alegeri si nu s-a schimbat nimic. Acum se cere mai mult, se cere o schimbare adevarata! Clasa politica trebuie sa inteleaga acest lucru altfel lucrurile nu se vor opri aici.

Am fost in Piata Universitatii, am vazut ce se intampla acolo. Am vazut cine sunt protestatarii: oameni, tineri, corporatisti, cei care merg prin cluburi, studenti, copii mici insotiti de parinti, batrani, chiar si animale de companie alaturi de stapanii lor. Toti cer o schimbare, la general. 

Cerem eradicarea coruptiei din Romania!

Ieri seara s-a strigat impotriva Parlamentului, sa ramana doar 300! S-a strigat impotriva patriarhului Daniel, si-a batat joc de biserica romana de cand a fost ales. Doar el a ramas preafericit cand toata tara era in doliu. S-a cerut pedepsirea tuturor vinovatilor in cazul "Colectiv". S-a cerut o noua clasa politica, nu-i mai vrem pe cei de acum. 

I-am avut, i-am vazut, nu-i mai vrem!

Evident in Piata au aparut si diversionistii. Noroc ca oamenii nu mai sunt atat de usor de manipulat. Incercari sunt dar fara a-si atinge scopul. Evident ca sunt si ONG-uri care isi sustin ideile, acum e momentul. Incearca sa acapareze Piata catre propriul lor interes. Nu au reusit, dar nici nu-i putem acuza. Intr-o tara vlaguita de atata coruptie toti isi cer drepturile. Trebuie sa fim atenti, sa o luam pas cu pas. 

Sa nu ne grabim!

Presedintele Iohannis trebuie sa faca urmatorul pas. El are puterea acum, e randul lui sa miste pe tabla de sah. Ramane de vazut pe cine sacrifica si ce "asi" are in maneca. Trebuie sa lucram incet si inteligent. Trebuie sa schimbam legile, constitutia si apoi grupurile politice. Avem nevoie de oameni capabili in toate domeniile. Sper ca Iohannis sa aleaga inteligent, iar cei pe care ii alege Iohannis sa aleaga la randul lor inteligent. 

Avem nevoie de un nou simbol!

Acum 26 de ani, la revolutie, bastionul a fost Piata Universitatii! Piata a ramas simbolul lor, noua ne trebuie un alt simbol. Generatia noastra are nevoie de un alt simbol, ceva reprezentativ in care sa credem, ceva care sa ne reprezinte doar pe noi. Eu personal as vedea Casa Poporului un simbol, fara garduri, acolo langa politicieni. De ce sa protestam la gardul Parlamentului sau in strada cand putem merge la usa lor, direct in parcare sa ridicam steagul nostru! Acolo, aproape de politicieni sa le amintim pentru totdeauna ca si noi contam, nu doar interesele lor!

Important

Toata tara a iesit in strada, toti romanii din marile orase. Toti sunt in strada. Cel mai important este ca manifestatiile sunt pasnice, fara violente, fara scadari rasiste sau xenofobe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL