28 decembrie 2016

PSD incearca o lovitura de stat?


Liviu Dragnea si al sau partid, PSD, impreuna cu Calin Popescu Tariceanu si ALDE incearca o lovitura de stat prin suspendarea presedintelui Klaus Iohannis. Constitutia Romaniei este terfelita la maxim prin vointa PSD-ului care o interpreteaza cum vor ei. In frunte cu Liviu Dragnea! Presedintele nu era obligat de Constitutie sa o accepte/propuna pe Sevil Shhaideh premier al Romaniei. Altfel, de ce ar exista "situatia" cu doua propuneri de premier din partea Presedintelui sa fie respinse de Parlament?! Nici pe departe nu poate fi vorba de incalcarea Constitutiei de catre Presedinte.

 "In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa."

Pentru asta poate fi suspendat Klaus Iohannis. Doar ca asta n-a facut nimic, nici bine, nici rau. Dar nu a incalcat niciodata Constitutia. Cat despre o fapta "grava", nici nu poate fi vorba.

Dar PSD-ul va incalca flagrant Constitutia daca incearca suspendarea Presedintelui Romaniei fara motive temeinice. Nu poti sa-ti bati joc de legile si Constitutia unei tari asa cum vrea muschiul tau. Adica muschiul lui Liviu Dragnea. Nu exista loc de interpretare la acest nivel, pur si simplu calci pe ea de democratie si iti bati joc de toate legile pentru simplul motiv ca asa vrei tu. Dragnea are impresia ca pe el l-au ales romani. Fals! O parte dintre romani au ales PSD, nu Liviu Dragnea!

Nu poti sa calci in picioare Constitutia Romaniei si apoi sa faci tu regulile jocului, pe motiv ca le faci mai bine. Asta se numeste DICTATURA sau TOTALITARISM (search google aici).


Democratia presupune impartirea puterii in stat, asa cum este precizat in Constitutia Romaniei. Aparent Liviu Dragnea nu intelege acest lucru si se pisa pe ea de democratie. Are impresia ca daca l-a votat aproximativ 20% din romani are dreptul sa conduca de unul singur tara. Sa se pise pe legile Romaniei, pe Constitutia Romaniei si pe valorile democratice.

Nici Ceausescu n-a fost uns dictator, a fost mai intai Secretar General al PCR, apoi Presedinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania. In cele din urma a ajuns presedinte al Romaniei si a sfarsit ca un dictator. A eliminat tot ce inseamna opozitie si concurenta pentru functiile detinute de el. Exact asta face si Dragnea! Elimina tot ce-i sta in cale.

Atentie, daca face acest lucru vom fi aspru pedepsiti/marginalizati de UE si NATO. Ne mai salveaza doar rusii, in sens negativ!

Dragnea si PSD-ul incearca subminarea puterii in stat prin avantajul oferit de majoritatea obtinuta in Parlament si interpreteaza legile si Constitutia Romaniei pentru a obtine prin forta toata functiile de conducere ale tarii. Acest lucru este o premiera in cei 26 de ani dupa revolutie.

Nici Iliescu cu al sau PDSR n-a facut acest lucru. Atat el, ca presedinte, cat si partidul au fost alesi prin vot democratic de majoritatea populatiei. Erau legitimi. Bine, in cazul lui Iliescu mai exista suspiciunea de infractiuni contra umanitatii la mineriade sau in decembrie 1989. Justitia trebuie sa decide in cazul lui, ca asta inseamna democratie.

Liviu Dragnea e si mai rau, vrea sa schimbe presedintele tarii pentru ca asa vrea el, desi PSD-ul a obtinut doar o majoritate subreda in Parlament. Dragnea este aproape de o lovitura de stat. Aproape! Ii mai lipseste o infractiune impotriva umanitatii. Desi, daca stau bine si ma gandesc, la el este invers: se zvoneste ca a inviat mortii la alegeri. Dragnea e Dumnezeu!

Repet, chiar daca Liviu Dragnea ar fi bun ca prim-ministru (sau orice altceva), chiar daca PSD-ul ar fi exemplar in urmatorii patru ani si economia Romaniei ar dudui, incalcarea principiilor democratice ramane o povara grea pe care Romania o va indura multi ani de acum inainte. Nu conteaza ca esti bun sau rau, ca esti priceput in ceea ce faci, democratia nu este optionala. Democratia inseamna impartirea puterii in stat si trebuie respectat acest principiu.

Ramane de vazut cum vor decurge lucrurile dupa cea de-a doua propunere a aliantei PSD-ALDE pentru functia de premier: Sorin Grindeanu. Chiar daca se vor stabiliza, ramane intentia lui Liviu Dragnea si a PSD-ului.

Democratia scartaie din temelii in Romania, asa cum scartaia blocul meu aseara la cutremur.

Dar daca vine marele "cutremur" politic?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL