06 decembrie 2016

Review mouse Trust GXT 782

mouse Trust GXT 782
Recent mi-am cumparat de la Emag un mouse de gaming, un model Trust GXT 782. L-am comandat de Black Friday si a ajuns acum cateva zile. Intre timp l-am testat si acum scriu acest review.

Pachetul achizitionat contine atat mouse-ul Trust GXT 782 cat si un mousepad de la aceeasi firma. Ambele la pretul de 39 lei. Per ansamblu sunt multumit de ele. Daca iau in considerare si pretul zic ca este o achizitie buna. Nu sunt un "gamer" inrait, deci nu voi folosi mouseul pentru ultimele noutati in materie de jocuri. Ma joc dar mai putin.

Un mouse bun nu strica nici in activitatile zilnice de browsing pe internet, office sau multimedia.

Specificatii mouse Trust GXT 782 + mousepad
  • cu fir, conectare USB 2.0
  • DPI  600/1200/2400/4800
  • 5 butoane (+scroll) din care un buton pentru schimbare DPI
  • butoanele nu sunt programabile
  • lungime cablu 175 cm
  • dimensiuni 130x76x41mm
  • greutate 145g (nu are greutate reglabila)
  • logo Trust iluminat
  • mousepad de dimensiuni 245x210mm 


Ce asteptari am avut de la mouse-ul Trust GXT 782?

mouse gaming Trust GXT 782In primul rand trebuie sa aiba un grip excelent si o pozitie confortabila a mainii. Senzorul de miscare sa fie eficient si adaptat rezolutiei cu care se lauda, 2400/4800 dpi. Sa existe un buton de schimbare rapida a DPI-ului. Consider ca orice mouse de gaming trebuie sa contina acest lucru. In plus trebuie sa aiba o constructie solida. Stiu, nu dai cu el de perete dar nici nu-mi place sa-l misc cu atentie de frica sa nu se descentreze. Sau sa-i crape butoanele.

Ce imi place la acest mouse?

"Soricelul" se potriveste cu mousepadul din dotare si impreuna cu masa/biroul pe care sunt asezate. Pozitia mainii este perfecta, nimic care sa ma incomodeze. Se misca usor, are greutatea perfecta. De mentionat aici ca nu are posibilitatea reglarii greutatii dar stiam acest lucru inainte sa-l comand.

Imi place logo-ul iluminat de pe mouse care isi schimba culoarea la interval de cateva secunde: albastru, alb, rosu, verde, galben sau mov (cu efect de tranzitie). Culorile nu pot fi alese si nici nu depind de DPI sau alte setari. Pur si simplu se schimba continuu. Aparent deranjant pentru altii, eu il consider un lucru bun.

Butoanele reactioneza destul de repede cand sunt apasate. Nu face prea mult zgomot dar nici nu l-am comparat cu alti soricei din gama profesionista. In fond, cand te joci oricum faci galagie. De ce ai vrea un mouse silentios?

L-am testat putin in Counter Strike GO, nimic de reprosat. Se misca excelent, nu sare cursorul, butonul stanga este foarte rapid. Totusi, schimbarea DPI-ului in joc nu e facila. Butonul respectiv este pozitionat central, in spatele scroll-ului. E prea in spate! L-as fi preferat undeva in lateral dreapta, jos, unde pot sa-l ating cu degetul mic.

Ce nu imi place?

Butonul stanga pare usor descentrat. A capatat un mic joc dupa 4-5 reprize de Counter Strike GO si cateva ore de navigare pe internet. Asta nu-i afecteaza functionalitatea dar poate fi deranjant pentru unii utilizatori. Probabil asa a fost proiectat din fabrica. Sper sa nu capete un joc si mai mare!

Ce ma streseaza mai mult este ca se auda un zanganit daca misc rapid de mouse. Nu este roata de scroll si nici vreun buton. Si totusi se aude ceva in el! 

Si inca o chestie, daca sprijin podul palmei doar pe partea din spate a mouse-ului, acesta tinde sa se ridice din fata.

Alte chestii:

  • e un bun colector de praf si amprente
  • mousepad-ul e subtire dar placut la atingere
  • cele 2 butoane din partea stanga, pozitie laterala, au efect de "back" si "forward".
  • pret, 39 de lei la Emag, de Black Friday.


mouse gaming Trust GXT 782

Un comentariu:

  1. Salut! Eu folosesc acest mouse de aproape 3 luni si pana acum se misca ok. Pt ce il folosesc eu nu imi trebuie mai mult(office,iar in weekend Wot & LOL). Mouse-ul meu inca nu a capatat joc in LMB , si sper sa nu o faca prea curand:))
    Pentru cine nu are nevoie de mai mult, este alegerea perfecta.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL