11 februarie 2011

Vamesii din Romania sub lupa

Deja incepe sa-mi fie greata de aceste raiduri prin punctele de frontiera romanesti. Am inteles ca este coruptie, sunt niste practici ilegale si ne poate dauna. Dar de ce ne trezim pe ultima suta de metri cand UE ne ameninta ca nu intram in spatiul schengen, de ce trebuie sa le dovedim ca noi meritam mai mult? Si ce avem de castigat? Suntem obisnuiti sa ne aruncam ca berbecii cu capul inainte dar nu gandim.
Am vrut in NATO, acum mor soldatii in tari straine si nu avem bani si echipamente pentru ei. Am vrut in UE iar acum platim tribut fara sa ne luam partea. Am luat imprumut de la FMI si nu mai scapam de ei. Acum vrem in schenghen iar pentru asta sacrificam restul. Toti politicienii in frunte cu marinarul se dau viteji si acuza coruptia din vami. Fratilor, avem alte lucruri de rezolvat: economia e la pamant iar bugetul de stat sufera. Pentru mine devine din ce in ce mai clar ca aceste actiuni de supraveghere sunt la comanda politica pentru ca cineva sa-si spele imaginea in fata publicului.

Un comentariu:

  1. Pai toate aceste arestari din vami sunt doar un show mediatic,regizat de Basescu,vrea sa ne demonstreze noua si partenerilor europeni ca justitia functioneaza.
    dar cine sa mai creada asta?!
    cu aceste arestari tocmai le am confirmat europenilor cat de mare este fenomenul coruptiei.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL