05 martie 2011

Cati bani castiga un cersetor

De cate ori nu ne-am aflat in situatia in care ne intrebam daca sa dam sau nu bani unui cersetor? Ieri m-am aflat in fata unei asemenea situatii. Eram in metrou in drum spre casa cand a aparut o fata cam de vreo 20 de ani cu un plod in brate. Avea o pancarda pe care scria ca are nevoie de bani,din nu stiu ce motiv.

Nici macar un sunet nu scotea, decat "multumesc", atunci cand cineva ii intindea un ban. Ei bine, vreau sa va zic ca in doar 2 minute cat a durat drumul intre statii a primit 4 ron. Asa ca am facut repede o socoteala: luam o medie de 2 ron la 3 minute; vine 40 de ron la ora de unde aproximam cam un milion de lei vechi la 3 ore, cu ceva pauze. Cati dintre voi castiga aceasta suma intr-o zi? Iar acesta este un calcul elementar, daca ar fi luam in serios aceasta situatie singur am ajunge la sume impresionante.

 In concluzie un cersetor poate castiga in trei zile cat alti oameni intr-o luna. Atunci mai ganditi-va inca o data cand dati un ban de pomana. S-ar putea ca acel cersetor sa faca o avere in timp ce voi va zbateti sa duceti o viata normala. Ca sa intelegeti mai bine fenomenul urmariti filmul Filantropica.

5 comentarii:

  1. Sunt constient ca aduna foarte multi bani. In plus, tu ai pus problema cazurilor triste de cersit de pe la noi. Cred ca ai totusi idee cat castiga un cersetor intr-o tara din occident, unde pomenile se numara in euro.Pai sunt sume enorme de bani la care muncitorii comuni de pe la noi nici nu viseaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce am vazut Filantropica nu am mai dat un ban cersetorilor,daca vreau sa ajut pe cineva,cunosc multe exemple prin vecini,mai bine le dau lor ceva decat la un necunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am calculat un minim de castig in Romania. Restul depinde de fiecare in parte, in ce tara cerseste si cate ore pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. De la fiecare cate 50 bani/ 1 leu scoate grosu la final de luna, d`aia io nu le dau nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cerşetoria nu poate fi diminuată decât printr-un uriaş efort de educare. Filantropica a făcut un prim pas în această direcţie.

    Cred ca ne mai trebuie, însă, câteva zeci de filme pe temă.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL