17 aprilie 2011

Portile deschise la Stadionul National

Am decis sa fac o vizita la Stadionul National, in ziua portilor deschise. Eram curios sa vad cum arata in toiul constructiei, cat mai are si daca e atat de promitator precum se zice in presa. Aflasem deja ca este coada si va trebui sa astept, dar am decis sa incerc. Din pacate nu am avut la dispozitie aparatul foto si a trebuit sa ma multumesc cu camera de pe telefon.


Ajuns la fata locului am constatat ca e o coada destul de mare si intial m-am speriat. Dar n-a fost sa fie asa, am stat maxim 25 de minute pana am pasit in interiorul arenei. Ca de obicei, romanului nu-i place coada si au existat probleme cu marlanii care vroiau sa fenteze si se bagau in fata. Unii reuseau, altii erau vazuti de jandarmi si din ce am observat s-a lasat si cu ceva amenzi: unul a vrut sa-i fenteze chiar de 2 ori. In schimb, mi-a placut spiritul de initiativa ai angajatilor lui Patriciu, cei cu magazinele Mic.ro care isi parcasera 2 masini exact in zona de asteptare. Au avut vanzare dar ma intreb daca vor sta asa si la meciuri, nu de alta dar s-ar putea sa nu mai aiba atat public ca astazi.

In interiorul stadionului sau santierului se lucra. Da, in duminica Floriilor, acolo se lucra la ridicarea acoperisului. Prima impresie a fost aceea ca va fi un stadion grozav daca reusesc sa-l termine. Ei zic ca va fi gata in vara dar in opinia mea s-ar putea sa mai intarzie: acoperisul nu era gata, scaunele erau montate partial iar unele doar aruncate pe acolo, instalatiile nu pareau a fi terminate, finisajele la fel. Nu mi-a placut culoarea scaunelor, aratau ca naiba. Si totusi, un lucru negativ remarcat este acela ca dimensiunea terenului de joc pare a fi cam mica. Are o forma usor ovala dar mi se pare ca incape la limita un teren de 100m lungime si o latime acceptabila. In plus, nu sunt singurul cu aceasta opinie, am auzit mai multe persoane in jurul meu plangandu-se de aceasta problema. Ramane de vazut cum va fi.

 In continuare cateva date despre noul stadion: va avea 55000 locuri pe scaune, acoperis retractabil ceea ce inseamna ca stadionul este operational si iarna, va avea 4 ecrane gigantice de  30mp fiecare, suprafata stadionului este de 108.420 mestri patrati, are 94 cai de acces si se poate ocupa in 20 de minute.












3 comentarii:

  1. foarte interesant,a-r trebui sa fie invitati copii din provincie sa viziteze acest stadion,pt ca ei nu se stie cand vor ajunge.Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca vor exista si atunci "portile deschise". Dar mai intai sa-l finalizeze si apoi sa dea drumul la vizite, poate chiar ceva organizat si din alte orase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, deci il trec pe lista locurilor de vazut pentru urmatoarea vizita in capitala.
    @lili, crezi ca mai poti lucra putin la partea cu gramatica? asa din respect pentru noi :)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL