09 mai 2011

Multa ciuda in Liga 1

Dupa victoria controversata a Otelului au sarit toti la atac. A fost fault, offside si echipa este favorizata de arbitrii. Tin sa va anunt ca sunt un fan al echipei si probabil ca sunt putin subiectiv. A fost un offside la limita dar imposibil de vazut de catre arbitru, nu de alta, dar dupa ce am vizionat de 10 ori inregistrarea tot nu se vede clar daca este offside si care ar fi argumentul probatoriu.


Haideti sa lamurim putin partea cu offside. Regulamentul zice ca orice parte a jucatorului care se afla in atac (in afara de maini) trebuie sa fie mai aproape de linia portii adverse decat orice parte a jucatorului care se apara. Asadar, daca cei doi au picioarele pe aceeasi linie nu este offside. De obicei in fazele la limita se lasa la decizia arbitrului tusier. Este sugerat  sa existe o linie de lumina (de jos pana sus) intre jucatorii implicati.

In cazul de fata, jucatorul in alb din partea dreapta care alearga spre poarta are piciorul pe aceeasi linie cu atacantul Otelului. Acum ramane de vazut daca si jucatorul Branestiului intins pe jos are piciorul pe acceasi linie cu jucatorul Otelului. Din reluari nu am reusit sa ma edific in aceasta privinta, dar cert este ca sunt foarte aproape. Acum eu pun intrebarea: daca pe reluari abia se distinge ceva, atunci arbitrul tusier cum naiba putea sa vada ceva, fiind mascat de toti cei patru jucatori implicati in aceea faza?

Iar aici apar si cei care mor de ciuda. Imediat dupa finalul meciului au inceput sa strige cu totii ca Otelul e favorizata, ca a castigat prin offside (ca si meciul trecut) si tot asa. Intr-adevar, in meciul trecut cu Craiova un gol al Otelului a fost inscris dintr-o pozitie neregulamentara. Dar, de la a critica un arbitru de incompententa la acuzatii de coruptie si mita la adresa unui club, e distanta mare. Ar trebui sa vina cu dovezi ale faptelor, daca nu sa tina ciocul mic si sa suporte consecintele. Toti striga ca sunt furati dar nici unul nu vede slaba pregatire a arbitrilor, sau presiunea care se pune pe umerii lor. Din cauza asta fotbalul romanesc a ajuns unde este, pentru ca toti vorbesc fara noima despre false probleme iar televiziunile acorda prea multa importanta cui nu trebuie. La un meci de fotbal cei care sunt in masura sa vorbeasca sunt jucatorii, antrenorii si managerii echipelor, nu finantatorii. Acestia din urma ar trebui sa aiba grija pe cine aleg data viitoare la conducerea ligii, ca sa nu mai urle dupa aia ca sunt furati.


Un comentariu:

  1. Nu am văzut meciul...dar am citit că Oţelul a dat golul victoriei în minutul 90...greuuu, dar e bine că până la urmă a câştigat.

    Oţelu este uşor favorizată de arbitri...dar nu contează...sper să-i văd în grupele CL :)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL