03 mai 2011

Tu muncesti si altul ti-o trage

Exemplul perfect este ce a patit reporterita de la ProTv in Vama Veche. Un idiot ca toti altii vine si isi baga p*** in munca ta. Nu ca a fi reporter e ceva deosebit, dar se castiga bine si necesita putin talent. Nu vreau sa ridic in slavi reporterii din Romania ci vreau sa critic indobitocirea unei parti a cetatenilor.


Iata un caz ipotetic. Vine unul si baga un glont in tine, ai noroc ca mai supravietuiesti si apoi mergi la proces. Smecherul aduce in apararea sa motive precum "eram beat", "nu stiam ce fac", dementa temporara, faptul ca l-ai provocat si uite asa scapa cu cativa ani de parnaie. Acolo bea si mananca pe banii statului mai bine decat o facea afara, are telefon si cablu iar pe deasupra mai castiga si ceva bani din munca in folosul comunitatii. Evident ca iese cu doi, trei an mai devreme pentru buna purtare si apoi urla si face greva ca nu-i da statul de lucru. El, care a cerut somaj imediat ce a terminat liceul sau nici atat si n-a fost in stare sa se angajeze. Asa ca o data scapat din parnaie o ia de la capat sau si mai terifiant, isi gaseste o nevasta de seama lui si traiesc "fericiti" pana la adancii batranetii. 

Repet, acesta e un caz ipotetic, iar partea cu impuscatul poate fi una din miile de posibilitati de a face misto de cetatenii obisnuiti ai tarii. Nu l-ai impuscat, dar ai trantit o femeie gravida la pamant, lucru ce poate avea efecte grave asupra copilului. Poate ca aia de te-a creat la fel a patit si din cauza asta ai ajuns in starea in care esti. Si uite asa stam noi romanii cu frica in fiecare zi, ca cine stie ce idiot vine la tine si iti face o gluma. E jenant cum unii fac orice pentru a avea un trai normal iar altii fac orice pentru a le strica viata celorlalti. Iar pe desupra mai primesc si ajutor din partea statului si chiar a cetatenilor, ca acolo la parnaie stai pe banii oamenilor. 

Am scris acest articol nu din pricina unei simple glume, ci pentru faptul ca un bebelus putea sa moara iar mama lui sa ramana marcata pe viata de acest lucru. Sper sa fie bine!

7 comentarii:

  1. Tu ştiai că Ilknur este gravidă ? Eu habar n-aveam, şi mai mult ca sigur nu ştia nici cel care a trântit-o la pământ...

    În altă ordine de idei, a fost un gest foarte urât...probabil că ăla e un handicapat teribilist care voia să se dea mare în faţa prietenilor de pe plajă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai exact asta e treba: n-a stiu, n-a stiut ce face, era beat, etc, exact ca in cazul ipotetic descris de mine. E usor sa zici n-am stiut dar nu e mai bine sa nu faci nimic si sa stai linistit, sau daca faci o gluma fa-le prietenilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, tu muncesti si altul ti-o trage, adevarat dar daca esti dobitoc si ajungi la racoare, tu, mare zmeu care in libertate le-ai tras-o altora, risti acum sa ti-o iei la finetti si sa ti-o traga si tie altora.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie nu-mi pasa ce pateste el la racoare, imi pasa de mine ce de cei apropiati. Daca ala te nenoroceste (tot ipotetic vorbind) iti mai pasa ce face el in inchisoare?

    RăspundețiȘtergere
  5. Evident nu-mi mai pasa. La asta ar trebui insa sa se gandeasca ei de doua ori inainte sa comita o tampenie. Tu ai scris insa mai mult de aspectele pozitive ale bulaului, eu am vrut sa ma leg si de chestiile mai putin roz de acolo, care de fapt si le merita oricum atat timp cat au ajuns intre patru pereti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, ai dreptate... dar pe total tot bine o duce, mult mai bine decat ar trebui :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut din pacate chiar cand erau stirile si era anuntata sa intre in direct...Groaznic...Am vazut in presa ca au fost foarte multe situatii penibile si absurde, gen batai si altele asemenea anul asta in Vama...aboslut groaznic

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL