04 mai 2011

Voi cum va laudati?

Tocmai ai intalnit un vechi prieten pe care nu l-ai mai vazut de multi ani. Sunt multe de povestit, intamplari haioase, lucruri banale, barfe si altele. Dar ce este mai important, lauda de sine, pe care o avem cu totii in sange, mai mult sau mai putin. De exemplu poti spune ca ai terminat liceul, facultatea, ai luat note mari la bac, ai intrat la facultatea la care iti doreai, ai facut un master, ai cunoscut o fata draguta, ai gasit un job extraordinar, iar exemplele pot continua in acelasi ritm. 

Dar felul in care te lauzi conteaza. Poti alege sa spui  "am intrat la facultatea no_name si bravo mie" sau poti afirma "nu am intrat la facultatea pe care mi-o doream dar am intrat la no_name". Un alt exemplu e sa zici "am avut media x la bac" sau "am avut cea mai mare medie din liceu la bac", s.a.m.d. Exista o tendinta a oamenilor de a supraevalua o situatie astfel incat sa fie pusi intr-o lumina mai buna in conversatiile cu diversi prieteni.

Eu unul sunt de acord cu toate formele de a te lauda, atat timp cat nu exagerezi, nu minti si nu bati campii. Dar e bine sa lasi o impresie placuta unor prieteni. Voi ce parere aveti si cum va laudati?

2 comentarii:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL