16 iunie 2011

Intimitatea o lasam deoparte

Mi s-a intamplat sa intru intr-o toaleta publica, din mall, in timp ce femeia de serviciu matura sau spala pe jos. Culmea este ca nu eram singurul acolo, insa "scorpia" nu se lasa deloc intimidata si nici ca vroia sa iasa afara. Ma intreb ce instruire a primit femeia de serviciu pentru un astfel de comportament. Bun, face o munca de rahat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa respecte intimitatea unei persoane de sex opus.

Ba mai mult, odata mi s-a intamplat sa aud si injuraturi direct la persoana adresate unui tip ce se pregatea sa iasa din toaleta si nu trasese apa. Evident injuraturile s-au scurs din ambele parti. Totusi, ala e un ghiolban venit la cumparaturi iar tu esti o angajata si trebuie sa te comporti ca atare. Nu provoci, nu injuri si trebuie sa respecti intimitatea. Ai treaba acolo? Astepti pana se elibereaza sau pleci imediat cum intra cineva. Daca nu-ti convine, da-ti demisia si cauta un job ca atare. Dar din moment ce ai acceptat asa ceva trebuie sa ai un minim de respect si o tarie mentala de invidiat.

2 comentarii:

  1. Ma la partea cu intimitatea sunt de acord insa ma gandesc ca e greu sa-si pastreze intotdeauna calmul cand zilnic ai de facut aceleasi treburi de rahat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, e greu sa-si pastreze calmul mai ales daca a facut curat in prealabil. Dar si daca faci scandal ce poti rezolva? Doar nu-l educi pe individ.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL