20 iunie 2011

Un weekend la mare

Astazi este ultima zi pe care o petrec la mare, la Eforie Nord. Am avut parte de un weekend prelungit cu soare si o atmosfera placuta in statiune. Acum ploua usor si nu cred ca sunt sanse de plaja. Totusi, stau la panda si daca apare soarele dau o fuga pe plaja. Zilele acestea am putut admira statiunea din plin. Pot sa zic ca atmosfera este foarte placuta si linistita, fara cluburi, fara cocalari, fara pitipoance sau masini de fite. Desigur, toate acestea depind de preferintele fiecaruia.

Pe alocuri se mai vad si spatii parasite care strica usor aspectul statiunii iar uneori simti lipsa unor magazine de unde sa te aprovizionezi. Plaja este perfecta cu nisipul fin si fara prea multe terase sau restaurante. Doar strictul necesar: cateva casute de unde poti lua apa, bere, suc sau popcorn. Un lucru placut a fost si curatenia dar si lipsa algelor din apa sau de la mal, cel putin in Eforie Nord. Am inteles ca in alte zone turistii nu au avut acest noroc. Intr-un cuvant, statiunea este "ideala" pentru un mic concediu la mare. Iar preturile sunt pe placul tuturor. O noapte la un hotel modest de doua stele (cred) te poate costa chiar si 70 lei/camera, cel putin in perioada aceasta. In schimb exista destule locuri la pensiuni sau vile cu preturi pe gustul fiecaruia.

3 comentarii:

  1. Din cate stiu cocalarii si pitipoancele isi fac veacul prin Mamaia, Costinesti dar poate lucrurile s-au mai schimbat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai asta e si ideea: sa stea in Mamaia si Costinesti. PS: am modificat putin textul; am pus "fara" genul asta de persoane, ca poate se intelegea altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu de frica algelot am ajuns duminica la Acapulco , de Eforie, nu te-am vazut!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL