07 iulie 2011

Regii parcarilor

Undeva in zona Pietei Natiunilor Unite din Bucuresti se intampla un fenomen de-a dreptul uluitor. O sa intelegeti mai jos de ce am zis "uluitor". Probabil stiti de ocupatia tiganilor de a "ajuta" soferii sa parcheze iar apoi sa le ceara o mica "donatie". Bun, daca nu dai risti sa te trezesti cu zgarieturi pe masina sau cu rotile sparte. Acest fenomen este la ordinea zilei in zona Unirii, adica in centrul Bucurestiului. Pe Splaiul Independentei in zona Centrului Vechi (Istoric), unde au casele cativa tigani, e nebunie curata. Astia pun diverse obiecte in parcare astfel incat sa nu intre nimeni daca nu "doneaza". Cum apare clientul, vine si tiganul, se face ca dirijeaza masina si apoi isi cere dreptul.

Ma dezgusta faptul ca nimeni de la primarie sau politie nu se sesizeaza pentru a pune capat rahatului asta. Pur si simplu e incredibil mai ales ca zona respectiva este, repet, in centrul Bucurestiului. Nu fiti surprinsi, cei care au trecut noaptea prin zona respectiva stiu despre ce vorbesc. Daca treci prin locuri mai retrase risti sa dai fata in fata cu tigani care iti cer bani, iar daca refuzi iei bataie. Scandalurile sunt dese, unele au fost si mediatizate insa nimeni nu face nimic.

Revin la faza cu parcarile. La nici 100 de metri de zona aceea se afla o parcare, in zona Pietei Natiunilor Unite, peste Dambovita, exact in zona blocurilor gemene ce apartin Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Parcarea respectiva este special amenajata , cu taxa ce este colectata de reprezentantii primariei (cred). Ei bine, dupa ora 17-17:30 acei reprezentanti isi termina programul si pleaca. Parcarea ar trebui sa ramana gratuita dupa aceasta ora. Surpriza insa! Tiganii (mai multi la numar, ca lucreaza in gasca) iau in primire si aceasta parcare.

Uluitor este faptul ca la 50 de metri in intersectie este plin ce politisti care dirijeaza traficul. Mai mult, am vazut recent o masina de politie parcata la intrarea in acea parcare. Stiti ce se intampla? Politistii vorbeau in masina (ca erau 2) iar pe langa ei tiganii cereau "donatii" de la soferii care parcau, chiar si de la cei care avusesera masinile parcate toata ziua acolo.  E uluitor cum oamenii (puturosii) "legii" nu se sesizau cum niste "rahati" isi fac meseria pe langa ei. Inteleg ca politistii erau de la circulatie, dar puteau sa-i ia putin la rost pe respectivii sau, daca doreau, sa ceara ajutor din partea colegilor. Poate vede madam Udrea ce "dubiosenii" se perinda prin fata institutiei sale (vezi poza cu sigla ministerului). In celelalte poze apare un tigan (in albastru) care isi face veacul pe acolo. Erau doi in zona (al doilea statea jos pe bordura, intre masini, si vorbea la telefon) si nu am riscat sa fac pozele de aproape.


Un comentariu:

  1. Da, îmi amintesc că am văzut şi la ProTv acum ceva timp un reportaj pe această temă...e nasoală treaba...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL