11 iulie 2011

Romanii sunt carcotasi

Dupa meciul lui Bute de acum cateva zile au aparut imediat carcotasii tarii. Nu sunt impresionat de afirmatiile ca adversarul lui Bute a fost unul slab, a venit doar ca sa bifeze prezenta s.a.m.d. In fond meciurile sunt stabilite de Interbox, exista un contract iar ambele parti trebuie sa iasa in castig. Cei de la Interbox stabilesc strategia iar Bute trebuie sa o respecte. Daca e vorba de marketing atunci sunt convins ca organizatorii au obtinut profit. Pe de alta parte, Bute a mai castigat un meci iar romanii nostrii l-au vazut in actiune din apropierea ringului. Nu asta doream sa vedem? Acum vreti sa-l vedem boxand cu cel mai tare adversar posibil, un Andre Ward de exemplu? Asa ceva se face in SUA, nu la Rromanica! Si inca un lucru de apreciat este acela ca transmisia televizata a fost gratuita pentru toti romanii. In alte tari, un asemenea eveniment este oferit in sistem pay-per-view. Unii au acuzat reclamele de la ProTv intre reprize sau afirmatiile nu tocmai exacte ale comentatorului (daca atat poate!). Altii s-au plans de caldura de la Romexpo din timpul galei. Pai la 9000 de oameni cati erau acolo ce se putea face? Iar preturile biletelor nu au fost exagerate, semn ca cineva a dorit ca tot romanul sa vina la box.

Eu unul nu am absolut nimic de criticat in legatura cu acest eveniment. Daca vreti, luam un alt exemplu unde chiar avem ce comenta. Sa ne gandim la meciul de fotbal dintre Romania si Argentina. Stim cand se va disputa dar nu avem stadionul gata. Poate nu trece testele de rezistenta ca atat ne trebuie. In plus, nu stim ce jucatori oaspeti vom avea: e foarte probabil ca Messi sa nu vina, chiar si altii mai buni. In schimb, avem preturi exagerate la bilete, care culmea, sunt si mai mari dupa ce au fost puse in vanzare pe internet (taxe, comisioane, inventii romanesti). Pe langa toate acestea nici macar nu stii ce loc vei ocupa pe stadion, tinand cont ca nu poti cumpara decat 2 bilete (maxim). Cu alte cuvinte, dai banul si te duci acolo ca chiorul: tu intr-un loc, familia sau prietenii in alt loc, in grupuri de cate 2 s.a.m.d. Nu inteleg unde e graba cu meciul asta. Nu mai sunt bani pentru stadion sau cum?

Prin comparatie, cele doua evenimente par diametral opuse (ca organizare),  iar al doilea nici macar nu a avut loc. Cine stie ce se poate intampla pana atunci. Revin totusi la ideea mea, chiar trebuie sa fim carcotasi de fiecare data, indiferent de situatie? Nu putem sa spunem macar o data "bravooo!" pentru aceia care merita?

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL