07 aprilie 2012

Evgeni Plushenko si Edvin Marton la Kings On Ice

Spectacol desavarsit la patinoarul Flamaropol din Bucuresti, unde i-am putut vedea , printre altii, pe Evgeni Plushenko acompaniat de Edvin Marton cu celebra sa vioara Stradivarius, in cadrul turneului Kings On Ice. Banuiesc ca Evgeni nu are nevoie de nici o prezentare: multiplu campion european si mondial la patinaj artistic.

De remarcat ca in palmaresul lui Evgeni Plushenko nu se gaseste, inca, nici o medalie olimpica. Jocurile olimpice de la Soci din 2014 se apropie cu pasi repezi, unde Evgeni poate obtine inca o medalie de aur. Astfel, are prilejul de a deveni si multiplu campion olimpic la patinaj artistic. Cat despre Edvin Marton, pot sa afirm ca a castigat numeroase premii datorita maiestriei cu care stapaneste o celebra vioara Stradivarius, veche de peste 300 de ani.

In cadrul spectacolului i-am mai vazut pe Stephane Lambiel, Brian Joubert, Surya Bonaly, Fumie Suguri, Laura Lepisto si perechile: Ekaterina Bobrova – Dmitri Soloviev, Stefania Berton – Ondrej Hotarek, Ekaterina si Alexander Chesna si Fiona Zaldua – Dmitri Sukhanov. Multi dintre ei sunt campioni europeni si mondiali la patinaj artistic. Acestea fiind zise, va imaginati ca am avut parte de un spectacol desavarsit. Pretul a fost pe masura, dar acest aspect nu-l comentez.

Nu sunt un fan al acestui sport, insa am ramas placut surprins de atmosfera creata de publicul nostru. Cu mici exceptii, pe care le voi prezenta in urmatorul articol. Dar patinatorii au fost de exceptie. Nu stiu cat de bine au respectat partea tehnica, ca doar nu erau in concurs, insa au efectuat si elemente dificile. 

E un moment deosebit sa urmaresti asemenea artisti pe gheata. E placut sa le observi miscarile si concentrarea de care dau dovada, stiind ca cea mai mica neatentie ii poate costa o cazatura zdravana. Fetele au dat dovada de multe gratie si suplete in timp ce baietii au fost agili si foarte eleganti. Iar costumele au fost deosebit de atragatoare, la fete in special. Asta din punctul meu de vedere, pentru ca am vazut si cateva doamne extaziate dupa Plushenko. 


Mai jos am atasat si cateva poze facute cu umilul meu aparat Canon. Nu sunt de calitate, insa e tot ce am eu mai bun.


























3 comentarii:

  1. Am fost si eu acolo :)

    Totusi Plushenko are aur in 2006 si doua arginturi (2002, 2010)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, greseala mea. Ma refeream, desigur, la medalii de aur, insa nu mi-am dat seama ca avea si o medalie olimpica de aur. Il confundasem cu Brian Joubert care sigur nu are :-)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL