04 iulie 2012

Democratie cu iz de dictatura

No, parca nici PDL-ul nu era usa de biserica, dar astia de acum sunt groaznici. Pur si simplu au calcat in picioare Constitutia si alte legi si nu dau raspundere in fata nimanui. Si-au subordonat institutii ale statului si ne amagesc ca asta e democratie. Dragi tovarasi, definitia democratiei este: "forma de guvernare a statului, bazata pe separatia puterilor si pe votul universal". 

Pai daca tu vii si zici ca Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala tin cu Basescu (dovezi ioc) dar ti le subordonezi tie, urmeaza suspendarea presedintelui, atunci care mai este democratia? Practic parlamentul va fi unica putere decizionala in stat, restul vor fi de forma. Pana acum era Basescu ala mare, dar retineti, presedintele nu este instanta suprema in stat, ci parlamentul. Atunci cand parlamentul are in subordine restul institutiilor si incalca legi dupa legi, nu se mai numeste DEMOCRATIE. Ori nu-mi amintesc sa va fi votat poporul. Dupa alegerile din toamna, daca le castigati, poate erati in masura sa luati aceasta decizie. Dar asa, sa va bateti joc de problemele economice, de imaginea Romaniei peste hotare, de batjocura mediului academic in toata lumea, asta nu tine de democratie ci de puterea ciolanului. 

Masurile dure luate in ultimele zile, nepasarea fata de alte decizii ale statului, "atentatul" la puterea justitiei (avocatul poporului si curtea constitutionala) ma face sa cred ca acestea sunt doar masuri pentru asigurarea unei dictaturi guvernari linistite. Domnilor, democratia nu se limiteaza la portile palatului parlamentului ci in toata Romania! Daca poporul nu simte democratia, sunteti mancati, leprelor! (cand trebuia sa munciti ati frecat menta, acum in vacanta lucrati peste program). Bine zicea un coleg de serviciu: "ies in strada", el care a fost prezent in 21.12.1989 in Piata Revolutiei, foarte aproape sa fie saltat de militie, sau ce naiba era pe atunci. La asta se gandesc oamenii, la asta se gandesc jurnalistii straini, nu la democratie! Vin vremuri tulburi, sau cum zicea altcineva, vin lupii!

Un comentariu:

  1. Sunt tare curios ce dracu vor face astia. Mi se pare stupid ca oamenii cred ca Antonescu si Ponta ne vor duce pe culmile civilizatiei si prosperitatii...

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL