15 octombrie 2012

Brokerul Sima sau circ mediatic

Citeam un articol si am zis sa despic si eu rahatul in doua. Ce mare tema e si asa: un smecher a luat banii la alti smecheri, dar legal, iar apoi a fugit din tara. Sau cel putin asta e versiunea oficiala. Presa se da de toti peretii si de cateva zile doar pe Cristian Sima il vedem la televizor. Ce mare figura e si asta!? Adica e dator vandut iar el intra in direct la televiziuni? Ca sa ce? Mie imi pare a fi un DD reincarnat si dornic de noi aventuri.

Eu unul daca as fi dator la prieteni, cunoscuti sau altii, as baga nasul in pamant de rusine si n-as indrazni sa vorbesc cu nimeni. Poate as reflecta la vreun mod de a recupera banii fara a intra in rahat si fara a-mi pune toate serviciile din Romania pe urmele mele. In fond, nu stiu de ce se streseaza astia din presa cu acest subiect. Au pierdut unii sume importante de bani, insa si-au asumat riscul, ca stiau ce-i aia bursa. Iar noi le plangem de mila. Pai nu va e rusine mai? Aia nu mor de foame, nu e sfarsitul lumii precum a fost cu FNI-ul. Ba ca ala e pe insula, in Islanda, ba ca a pierdut banii, ba ca se teme pentru viata lui. Hai nu zau! Te temi pentru viata ta dar faci public pe toate posturile locatia ta. Iar reporterii se mira cum de nu a facut nimeni plangere la politie. Pai daca ala e bagat la parnaie, cine le mai recupereaza banii? A, il da in judecata, ii ia averea? Stati linistiti, unul care joaca la bursa e destept, stie sa-si ascunda bine banii! Nu-i gaseste nici mama judecatorilor sau serviciilor. Sau poate aia de au pierdut bani s-ar putea sa aiba si ei probleme in justificarea sumelor de bani. Atunci sa vezi telenovela!

Iar concluzia, toata tevatura asta e de ochii lumii, un fel de reclama ascunsa si goana dupa senzational, din partea presei. Parca il vad pe Sima asta peste cateva luni cum renaste din propria cenusa si transforma piatra-n bani. Iar credulii se vor arunca in genunchi in fata lui sa-i incredinteze sume si mai mari de bani, pentru a-i inmulti desigur. Sau poate ca totul este o facatura, din partea cuiva care are un interes, sau conturi de reglat. Asa ca intretine bine atmosfera iar prostii pun botul. Ramane de vazut cine are de castigat. Un singur lucru e cert, cancanul trage la public si aduce banul.

Un comentariu:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL