16 octombrie 2012

Tu stii sa folosesti scara rulanta?

Am aceasta problema pentru ca ma lovesc zilnic de ea. Adica nu eu, dar cei din jurul meu. Cat de idiot sa fii ca la coborarea de pe scara rulanta sa te opresti ca boul in drum si sa nu stii incotro sa apuci? Te uiti in jur, in sus, te invarti in loc iar gloata din spatele tau se opreste buimaca sau da peste tine. Iar tu naucit de atat nesimtire aproape ca-i injuri pe cei din spatele tau.

Da, cam asta e problema mitocanului de Bucuresti. Saptamanal vad cel putin doua, trei cazuri in care persoane care utilizeaza scara rulanta se opresc la captul ei si blocheaza pe cei din spate. Chiar am vazut o doamna tinand si trolerul in spatele ei. Si avea ditamai "dulapul" dupa ea, oprita la nici un metru de marginea scarii rulante. Sa n-o iei la palme?

Facand acest lucru poti sa provoci daune fizice daca se creaza o busculada. Aici nu mai e vorba de nesimtire si nepasare ci si de lipsa elementara de coordonare si plasare in spatiu. Unii nu stiu pe ce lume se afla, cand merg dau peste tine pentru ca asa cred ei ca trebuie sa mearga, in zig-zag sau scurtand calea (lor) dar blocand-o pe a ta. 

Revin la partea cu scara rulanta. Exista si aici mai multe reguli. Daca stationezi o faci doar pe dreapta, in timp ce pe stanga lasi loc de trecere altor persoane. La noi nu prea se respecta acest lucru dar prin tarile europene poti sa fii injurat daca nu respecti aceasta regula de bun simt. La urcare lasi o treapta libera pentru a nu incomoda pe cel din fata ta. Iar la coborare nu te opresti in drum ci mai faci cativa metri pentru a lasa loc de trecere si celorlalti. Nu mai vorbesc de idiotii care incearca sa mearga in sens invers. Sunt irecuperabili.

Asa ca mare atentie cum mergeti, pe unde mergeti si respectati-va "partenerul" de drum, exact ca pe sosele. In sensul bun ma refer!


Un comentariu:

  1. In tarile civilizate se sta doar pe o parte a scarii rulante(de obicei pe dreapta) astfel incat cei care vor sa urce "pe picioare" sa poata face asta. La noi toata lumea sta ca la balci, ca la trenulet.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL