28 ianuarie 2013

Oare stim sa ne pretuim artistii?

Ieri, 27 ianuarie, a fost ziua de nastere a lui Florin Piersic. Nu are nevoie de prezentare insa m-a uimit faptul ca cineva din televiziune l-a bagat in seama. A fost invitat la o emisiune si de acolo a pornit toata smecheria. Asa am aflat ca de ziua sa acesta a sustinut chiar doua spectacole cu casa inchisa la Palatul Copiilor din Bucuresti. Nimic mai frumos, doar ca el nu este singurul artist pe care il avem.

Ce se intampla cu ceilalti artisti? Mereu ajungem in fata faptului implinit de a le comemora moartea sau de a creste audienta cand acestia sunt pe patul de moarte. Sergiu Nicolaescu este ultimul exemplu. Dupa moartea lui am aflat toate detaliile vrute si nevrute din viata sa, am vazut toate filmele posibile si am auzit toate aberatiile unor asa zisi prieteni, cunoscuti s.a.m.d. Un alt exemplu este Iurie Darie, saracul in cate buletine de stiri a mai aparut! 

Problema care se pune este de ce nu-i vedem pe acesti artisti acum cat mai sunt in viata? De ce nu vedem stiri despre munca lor, despre spectacolele lor, despre prezentele lor modene la diverse activitati incat tot omul interesat sa poata fi prezent. 

Imi permit sa dau si un raspuns. Pentru ca totul costa in zilele noastre! Vrei sa apari la tv, platesti. Vrei sa-ti faci reclama la un spectacol, platesti!  Vrei sa promovezi un film, nu-l cumpara nimeni pentru ca avem alte emisiuni de can-can si seriale cu manele care ridica audienta. Totul e bussiness, chiar si moartea. Si asta chiar trage la public.

Un comentariu:

  1. exact asta am scris si eu pe blog. chiar am laudat ca a fost invitat la antena 3 si...chiar astept si ca alti artisti sa fie promovati.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL