27 martie 2013

Motive pentru a pleca din Romania

Uneori stau si ma intreb ce are de oferit Romania ca tara, atat romanilor cat si strainilor? Ce te-ar atrage la o asemenea tara si ce te indeamna sa traiesti aici? Trec peste consacratele forme de relief, litoral sau delta Dunarii. Inca le mai avem dar se degradeaza pe zi ce trece. Nimeni nu misca un deget pentru a le conserva, sa aiba si nepotii nostri ce vedea. Noi stim doar sa distrugem, sa vindem si sa aruncam tot ce avem mai frumos. Iar despre inovatie si modernizare nici nu poate fi vorba. De la revolutie si pana acum tara noastra se stinge incet, incet. Nu am mai realizat nimic maret iar furturile continua pana vom ramane cu ochii in soare. Iar atunci va fi prea tarziu sa mai facem ceva. Intreb si eu, de ce ai ramane in Romania? In virtutea inertiei vom raspunde ca merita sa ramai, dar motive intemeiate nu avem. Atunci intreb, de ce sa pleci? Si aici voi enumera toate motivele pentru care se merita sa pleci cat mai departe,sa lasi nostalgia pentru cei slabi de inger si sa-ti construiesti un viitor stralucit pe alte meleaguri.  Asadar, de ce sa pleci din Romania:

  • Pentru ca politica se face cu si doar pentru politicieni, pentru propriile interese si inavutire. Prostimea conteaza doar o data la patru ani.
  • Pentru ca ne-am saturat de cele mai scumpe autostrazi, strazi, poduri si alte investitii fara scop sau utilitate. Si colac peste pupaza, nici pe acelea nu le avem finalizate.
  • Pentru ca statul ia decizii numai in defavoarea cetatenilor, vezi deciziile legate de pretul energiei, combustibililor sau privatizarile dubioase care ce au ajuns un fiasco.
  • Pentru ca mariile companii fac legea in tara noastra. Vezi cele petroliere care au raportat profit imens anul trecut pe timp de criza, depasind cu mult ce au realizat bancile in anii lor de glorie. 
  • Pentru ca plagiatul este o virtute promovata la nivel inalt iar diplomele universitare sunt total inutile, asta daca le-ai capatat pe bune.
  • Pentru ca minciuna si inselatoria e sport national, de la persoane fizice si pana la firme, unele chiar "respectabile". Iar cei cinstiti sunt vazuti ca adevarate minuni ale naturii.
  • Pentru ca invatamantul se schimba de la an la an, de la guvernare la guvernare sau de la ministru la ministru. Fiecare vine cu propriile lui idei dar fara nici un scop sau viziune.
  • Pentru ca justitia este preferentiala in functie de cat de mare ai obrazul sau buzunarul si total inexistenta pentru politicieni.
  • Pentru ca in loc sa protejam mediul si conditiile de viata noi astfaltam si ridicam colosi de beton si otel in mijlocul oraselor.
  • Pentru ca avem cele mai multe vedete de televiziune pe metrul patrat care promoveaza excesiv prostia, mitocania si marlania.
  • Pentru ca avem cele mai noi, in exclusivitate si senzationale stiri, cu si despre omoruri, sinucideri, arestari sau abuzuri.
  • Pentru ca daca incerci sa-ti ajuti aproapele intr-un conflict risti sa devii victima colaterala si orice fapta buna se rasplateste cu "nimic".
  • Pentru ca respectul pentru cei din jur este inexistent si toti incearca sa profite, de la statul la coada, obtinerea ajutoarelor de tot felul pana la magazin unde esti tepuit de fiecare data.
  • Pentru ca birocratia este lege in tara asta unde nu putem unifca toate sistemele informatice ale diverselor institutii, desi suntem printre cei mai buni informaticieni si avem cei mai buni "hackeri".
  • Pentru ca statul la coada s-a intepenit in mentalitatea romanilor iar punctualitatea si eficientizarea serviciilor snt desprinse dintr-un roman SF. De ce sa simplifici totul cand poti sta la coada, uneori pe liste de asteptare ca pe vremea raposatului Ceausescu, cand te trezeai in mijlocul noptii si mergeai dupa lapte? 
  • Pentru ca avem cel mai mic raport salarii/preturi din toata Uniunea Europeana iar taxele si impozitele sunt o batjocura la adresa salariatilor, care nu beneficiaza cu nimic dupa plata lor. Nici pensii mari, nici servicii medicale adecvate, nici asigurari, nici nimic.
  • Pentru ca muncesti cel mai mult dar beneficiezi de aceleasi servicii medicale precum cei care freaca menta toata ziua.
  • Pentru ca BOR pune bete in roate dezvoltarii si emanciparii societatii romanesti, contribuind la golirea buzunarelor populatiei pentru o asa zisa catedrala, in timp ca spitalele se desfinteaza ia scolile raman in paragina.
  • Pentru ca avem cei mai inconstienti soferi iar o calatorie pe drumurile publice este o adevarata aventura. Noroc ca exista Rusia si la acest capitol nu suntem chiat ultimii.

Daca mai exista astfel de motive le voi adauga pe parcurs. Daca cunoasteti si alte motive, sunteti bineveniti sa le adaugati in comentarii.

4 comentarii:

  1. Sutele de taxe absurde, incultura si prostia populatiei, mediul natural distrus cu totul, oameni de nimic, jeguri cu 2 picioare, fara suflet si fara caracter, etc etc etc... Nu sunt suficiente oare ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. La ultimul tau punct, sunt de acord, dar marea problema e ca avem cele mai dezastruoase drumuri din Europa, cel putin !

    Dar cu toate ca Romania e praf in proportie de 99 % in domeniile enumerate de tine, totusi pe mine cel mai mult ma intristeaza de-a dreptul, faptul ca femeile nu mai stiu iubi, s-au tampit, s-au "materializat" toate. Macar daca ar exista iubire, ai simti ca are un rost si viata asta, dar din moment ce nu mai ai "cu cine"...e pierdut totul....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca deja intram intr-un alt subiect. In alta tara femeile iubesc mai mult?

      Ștergere
  3. Nu stiu, sincer. Dar ce stiu sigur e ca, suntem tara cu cele mai multe curve pe "cap" de locuitor din toata lumea, toata planeta stie asta ! Ar trebui sa ne fie rusine noua ca romani, dar nici macar lor nu le este... Sunt 0 % sanse sa mai existe vreuna cu scaun la cap, sa nu fie curva, crizata, schimbatoare ca vremea, materialista, ipocrita, etc... 0 sanse!

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL