09 aprilie 2013

Metoda de protest inutila

protest nud femen femei dezbracate
sursa foto: telegraph.co.uk
N-am sa inteleg niciodata de ce o femeie se dezbraca in fata cuiva pentru a protesta impotriva acelei persoane. E si cazul din poza atasata unde Vladimir Putin rade ironic pentru ca n-a avut parte de o surpriza.Probabil stia ca cineva se va dezbraca si probabil ca stia si cine, pentru ca la ei "serviciile" chiar lucreaza. Asa ca s-a amuzat. Ba adaug eu, cred ca i-a si placut. Vorba aia, ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place. De ce nu si lui Putin? Asa ca eu nu inteleg aceasta forma de protest. Te duci si te dezbraci in fata cuiva pe care in mod normal l-ai injura, scuipa si ai sterge cu el pe jos din diverse motive. Ca nu poti e o alta problema, dar pe langa faptul ca acel cineva ti-a facut un rau, tu de duci si-i oferi mai mult. Ba oferi si celorlalti din jur. Adica un alt fel de a intoarce si celalalt obraz, sau cum? Iar apoi te mai salta politia, te umple de amenzi si te baga la racoare in cel mai rau caz. 

Toate astea pentru ce? Ca sa-i dovedesti adversarului tau ca ai tupeu, ca demnitate nu poate fi vorba cand arunci hainele dupa tine? Nici vorba de asa ceva, mai degraba prostie sau prostitutie. A nu se confunda aici curajul cu prostia, sunt lucruri asemanatoare dar total diferite: curajul e sa faci un gest de apreciat pentru un motiv disperat iar prostia e sa faci acelasi gest dar din simpla curiozitate.

Ca sa-l umilesti in fata audientei? Nu cred ca poate fi asta pentru ca singura persoana penibila este cea care se dezbraca. A, da, daca militai pentru drepturile femeilor de a umbla dezbracate pe strada in tarile arabe si te aruncai asa in fata unor conducatori arabi atunci mai ziceam si eu umilire pentru aia de te priveau. Numai ca daca o faceai la ei in tara iti semnai condamnarea la moarte. Cel mult poti sa folosesti aceasta metoda ca sinucidere.

Ca sa-i arati dusmanului tau cat de frumoasa esti si ca merita sa te respecte? Putin probabil, respectul se castiga prin fapte si nu prin frumusete. Daca Putin facea parte din juriul unui concurs de "miss" atunci era o chestie. Dar in cazul acesta puteai fi acuzata de influentarea membrilor juriului, tentativa de mituire s.a.m.d.

Iar acestea fiind zise, chiar nu inteleg aceste metode de protest. Cat de intreg la minte sa fii pentru a face asa ceva si, mai ales, cine naiba le sponsorizeaza pe aceste femei ca mai toate ajung pe mana politiei si sigur se lasa cu amenzi si parnaie. Cel putin!

Apoi, dupa ce toti prietenii sau familia te vad dezbracata la televizor cum mai apari in fata lor? Le explici pentru ce protestai, ca ei oricum nu inteleg? Nu mai dai ochii cu ei? Te dezbraci si in fata lor, ca deh, prietenul la nevoie se cunoaste si nu stii ce ai prin gasca ta?

3 comentarii:

  1. probabil doar ca sa atraga atentia, dar...nu se gandeste cat de disgratioasa e?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prostia feminina este genetica, si infinita de altfel !! Esti absurd daca ceri normalitate din parteaunei femei, si sa gandeasca mai mult decat o piatra !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am impresia ca sunt organizatii mai antisociale, antipolitice... care ma rog adopta cea mai stupida forma de protest.
    Este o organizatie pentru drepturile femeilor "Femen" care are o obisnuinta pentru nudism.
    Nu acuz ideile, dar forma de protest e deplasata si nu duce la nici un rezultat concret.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL