06 noiembrie 2013

Cat se castiga din pariuri ?

cat se castiga din pariuri in zilele noastre
Ieri seara, mergand pe strada, aud fara sa vreau o discutie intre cativa tineri ce au iesit dintr-un sediu al unei agentii de pariuri. Unul din indivizi i se adreseaza unui tovaras cu un ton ridicat "bate Galata' diseara, sa moara ma-ta ca nu bate Galata?! Eu am pus pe ei". Unul din tovarasi il aproba nesigur, iar cel invinuit da din cap ca nu este acord. Astazi, vad si eu rezultatul: Galatasaray a pierdut cu 1-0. Ehh, ce ma gandesc eu? Guralivul ala cu impresii de aseara a cam luat-o in barba cu pronosticul lui. Ba incerca sa-si convinga si prietenii ca are dreptate. O fi avand el impresii de cunoscator sau poate ca de obicei are dreptate, dar cu pariurile nu te joci. Poti sa fi si 100% sigur de un rezultat si tot se intampla imposibilul. Iar apoi te gandesti, cum naiba doar tie ti se intampla?!

Imi amintesc de perioada cand eu jucam la pariuri, in timpul liceului. Dar o faceam mai mult din distractie si pentru ocuparea timpului liber. Doar ca nu exageram. Pariam un leu, maxim doi, pe saptamana. Aveam un hobby. Am si castigat de cateva ori, dar sume mici, de ordinul zecilor de lei. Dar niciodata mai mult. Asta pentru ca sunt o fire cumpatata si nu ma aventurez unde nu cunosc. Si nici nu-mi place sa risc. Prin urmare nici n-am pierdut mare lucru, poate chiar am iesit pe profit la total.

Dar am cunoscut multi ce si-au luat-o in barba cu pariurile si cu pacanelele. Exceptand momentele cand mai si castigau, erau vai de mama lor ca tot ce prindeau jucau. Apoi se imprumutau si tot pierdeau. Si odata ce intrau in roata asta a norcului nu mai reuseau sa iasa de acolo. Iar in cele din urma ajungeau sa-si vanda din lucruri pentru a acoperi datoriile catre baietii din cartier. Cu astia nu era de glumit.

Normal, sunt si unii care castiga din pariuri. Dar pe aceia ii duce capul. Probabil au si IQ-ul mai ridicat si sunt descurcareti. Inteleg fenomenul si au invatat sa profite in functie de anumite aspecte. Sau poate au experienta si au investit mult timp in asa ceva. Poate ca au pierdut o avere in acest fenomen iar acum incep sa-i desluseasca tainele. Nimic nu se invata peste noapte si orice lucru inseamna efort. Nimeni nu-ti spune cat a muncit pentru a pricepe anumite aspecte ale jocului de pariuri, nici cat a pierdut si nici sacrificiile pe care le-a facut. Tu vezi doar ca el castiga acum, dar nu si ce a facut in trecut. Chiar daca iti este prieten, cu atat mai mult, tot nu-ti va spune cat a pierdut. Ca doar nu s-ar face de ras!

Concluzia e ca pariurile nu te imbogatesc, dar te saracesc. Iar pentru a supravietui sortii trebuie sa devii dependent de acest stil de viata, sa fii activ tot timpul si sa pariezi cu calm si responsabilitate. Iar daca cineva reuseste sa castige nu inseamna ca o vei face si tu. Ori daca nu esti pregatit pentru asa ceva, mai bine nu te bagi.

Putin off-topic, un pronostic pentru Steaua cu Basel?

2 comentarii:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL