29 ianuarie 2014

Contopirea pedepselor, asul din maneca infractorilor

Exista in Romania acea lege de contopire a pedepselor ce mi se pare total absurda. Practic lasa loc de infractiuni multiple fara ca cel vinovat sa plateasca in vreun fel. Spre exemplu, daca faci cinci infractiuni in acelasi timp vei fi pedepsit pentru cea mai grava dintre ele. Vezi cazul de mai jos:
"Daniel Olatuc (25 de ani), tanarul care in urma cu mai bine de un an a ucis o femeie intr-un cumplit accident rutier care a avut loc pe strada Stadionului, va sta dupa gratii. El a condus beat si fara permis o masina furata, iar apoi a fugit de la locul accidentului." Pedeapsa: trei ani si patru luni de inchisoare. 
Nu e normal sa incalci toate regulile de circulatie si sa fii pedepsit doar pentru una singura. Cu alte cuvinte, a condus beat, a furat masina, nu avea permis, a omorat pe cineva, a fugit de la locul accidentului si primeste 3 ani? Probabil pedeapsa pentru ucidere din culpa?! Nu e normal, dar asta-i legea.

Pe acelasi principiu doreste sa se salveaze si Adrian Nastase, condamnat recent la inchisoare cu executare. El doreste sa-i fie scazuta pedeapsa cu perioada pe care deja a ispasit-o in parnaie. E hilar ce presupune codul penal! Daca esti condamnat pentru mai multe infractiuni sa executi doar pedeapsa mai mare. Ba mai mult, daca ulterior mai faci ceva, sa mergi pe principiul sa ti se scada ca ai mai fost odata la parnaie, tot prin aceeasi perioada.

Atunci, daca asta stau lucrurile, de ce sa mai furam doar o gaina? Eu zic sa luam tot cotetul, plus animalele din batatura, profitam si de nevasta vecinului dupa care ii dam foc la casa. Eventual fugim de la locul faptei, furand o masina si calcam pe careva in timp de fugim de politie. Intrebare de baraj: ce pedeapsa primim pentru cele facute? Probabil 5-7 ani de inchisoare ca am profitat de nevasta vecinului. In rest, senzatii tari!

P.S. Ultimul paragraf este un pamflet si trebuie privit ca atare! Era doar un exemplu referitor la cat de absurde sunt legile in Romania!

2 comentarii:

  1. Cel mai tare e sa primesti pedeapsa maxima, dar cu suspendare :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punct de vedere juridic cred ca este imposibil sa primesc pedeapsa maxima (ca numar de ani) dar cu suspendare :-)

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL