24 noiembrie 2014

Masterchef si bucatarii chiar imi plac

Cand a inceput sezonul credeam ca Masterchef va fi o porcarie in lipsa celor 3 jurati de anul trecut. Ei bine, la inceput eram sceptic si recunosc ca m-am uitat dincolo pentru un episod sau doua. Apoi am renuntat la aia ca erau prea marlani de felul lor. Si emisiunea, si concurenti, si chefii acelasi rahat care m-a dat gata, in sensul negativ. Asa ca am schimbat pe Masterchef si chiar imi place. In plus daca pierd o emisiune o pot vedea in reluare, parca sambata la pranz daca nu ma insel. Oricum, totul e mult mai relaxant decat la cealalta emisiune si nu m-as intoarce dincolo nici sa ma platesti. Chiar daca isi schimba putin atitudinea tot nu m-as intoarce.

Bun, revenind la Masterchef imi place echilibrul juratilor, chiar daca Patrizia (sau cum o chema) e putin cam ingamfata si nici nu stie limba romana, iar chef Foa vrea sa para mai dur decat este. Adi Hadean este cheful perfect, eu il consider liderul lor. Vorbind la general consider ca atitudinea lor este corecta atat fata de concurenti cat si fata de telespectatori: fara injurii, fara conflicte, fara favoruri (aici cu o mica observatie, chef Patrizia cred ca are o afinitate catre unul din baieti). Cat despre probe pot sa zic ca au fost destul de reusite si ce este mai important pentru mine, fara lacrimi si resentimente pentru public cum s-a intamplat in sezonul trecut. Ok, inteleg ca gatesti pentru copii saraci sau batrani, dar haideti sa nu-i implicam aici si nici sa facem o emisiune lacrimogena.

Ce avem in plus fata de sezonul trecut? Relatiile dintre concurenti sunt mult mai echilibrate desi se zvoneste ca exista o oarecare atractie intre Tudor si Andreea. Dar asta asa pentru a da un iz de romantism emisiunii. In restul totul pare normal si nicidecum nu exista ura intre ei. Uneori chiar imi pare rau  de acest lucru pentru ca suntem totusi la un concurs unde cineva trebuie sa castige. Pentru asta e nevoie si de egoism, lupta si nesimtire intre ei. Sper ca macar pe final sa vedem aceste lucruri.

Ce avem in minus fata de sezonul trecut? Sefii nu mai sunt atat de duri iar uneori e nevoie sa-i pui la respect pe concurenti. Cred ca e primul sezon in care concurent C ii rad cu gura la ureche si chiar isi permit sa faca gesturi necuvenite. A, uitasem, cred ca nici farfurii sparte de podea n-au fost asa multe.

Ce nu-mi place acum si nici in sezoanele trecute: parca arunca prea multa mancare la unele probe. Ar fi bine sa fie limitati din acest punct de vedere. Unii n-au ce manca iar concurentii de la Masterchef isi permit sa o arunce la gunoi, asta asa in vazul tuturor. Daca va resemneaza cumva, probabil ca cei care nu au ce manca nici nu se uita la Masterchef, ca n-au unde.

Stau si ma uit acum cu tableta in mana, si-au facut bucatarie in baza militara de la Kogalniceanu, printre elicoptere si avioane. E ceva inedit dar ne-am obisnuit cu astfel de lucruri. Parca anul trecut au fost pe nava scoala bricul Mircea. Acum probabil ca radeau americanii aia de ei dar cred ca la final le-a placut gustul.

Oricum, este o placere sa te uiti la Masterchef. Mai inveti cate ceva, mai prinzi o idee din  zbor, mai pui ceva in practica. Si ma refer la mancare nu la injuraturi cum se intampla la emisiunea concurenta.

Un comentariu:

  1. Adi Hadean e baiat fain. Am avut ocazia si bucuria de a-l avea drept amfitrion la un eveniment la care am participat. Adicatelea a gatit pentru noi acolo, am vorbit cu el si ne-am simtit bine.

    RăspundețiȘtergere

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL