28 martie 2011

Nationala de fotbal ne-a dezamagit

Cred ca toti am fost dezamagiti dupa ultimul meci al nationalei, pierdut in fata Bosniei cu 2-1 dupa ce am condus cu 1-0 la pauza. Oricum detaliile meciului nu sunt de nici un folos, aia au fost peste noi la toate capitolele iar golul nostru nici nu conteaza. Ce m-a frapat a fost faptul ca Razvan Lucescu nici nu se simte, ba mai mult a declarat ca nu e vina lui pentru ca echipa a primit goluri din faze fixe.

Aoleuuu ! Dar cum vine asta? Daca echipa nu joaca nimic, se apara doar prin fault, iar Bosnia inscrie din faza fixa atunci nu inseamna ca echipa noastra joaca al dracu de prost? In opinia lui Lucescu poate inseamna ca echipa joaca bine. Meciul cu Luxemburg poate fi decisiv, in sensul ca se poate stabili daca Lucescu e de vina sau nu pentru nationala. Cum asa? Pai avem jucatori care joaca bine sau mai putin bine la diferite echipe din tara sau din strainatate. Atunci daca acesti jucatori profesionisti nu reusesc sa invinga clar o echipa de amatori, cum sunt cei de la Luxemburg, inseamna ca Lucescu e de vina.

Pornind de la selectia jucatorilor si pana la strategia de joc, el decide cum va arata echipa. Se poate spune ca jucatorii nu joaca cu determinare, asa cum o fac la echipele de club. Bun, dar dupa ce ai vazut in repetate randuri ca nu dau randament la nationala, de ce ii mai chemi? Plus ca jucatorii ar trebui adusi conform unei strategii de joc a nationalei, ori Lucescu a adus jucatorii care "par" cei mai buni pe posturile lor, dar nu corespund strategiei. Si un mic exemplu este acela ca tu te bazezi pe pase lungi catre atacanti dar la mijloc ai jucatori tehnici care nu sunt obisnuiti sa dea centrari. Nu zic ca nu stiu sa o faca, dar la echipele de club nu joaca cu centrari. Apoi, ai nostri dadeau pase pe sus, inclusiv respingeri cu capul la intamplare, in conditiile in care eram depasiti clar la conditie fizica si inaltime de catre bosniaci.

Si detaliile pot continua dar nu ma consider un adevarat specialist in fotbal pentru a da sfaturi. Cu toate acestea, imi pot da seama ca ceva este putred si nu doar din vina jucatorilor.

2 comentarii:

Pentru a comenta puteti alege optiunea: Nume/AdresaURL